fbpx

Hiljuti avalikustati automäng nimega Forza Street. Hetkel on see saadaval vaid arvutile, kuid varsti on teost võimalik nautida ka telefonidel. Kuna tegemist on on tasuta mänguga, panin selle kohe ka käed külge.

Tegevuskohaks on Miamis, kus alustatakse tänavate nii-öelda vallutamist võidusõitudega, oma autode üles putitamisega ja nime tegemisega. Õnneks jätkub Forza traditsioon siingi ning palju on erinevaid autosid, mis on ära liigitatud erinevatesse gruppidesse: Muscle, Sport, Street ja Super.

Autode võimsuse määrab mängusisene ühik PI, mis on alguses 400 ning teatud piirini saab auto võimsust arendada üritustest võidetavate komplektidega. Antud komplektid on omavad taset vahemikus 1-4. Iga tase annab erineva koguse kogemuspunkte, mis arendab auto PI taset. Jõudes võimsusega teatud piirini tuleb masinat edaspidi arendada läbi ürituste.

Võidusõidud on kõik kahjuks väga sarnased – igal rajal, millel sõidetud sai, oli 3 kurvi ning mingi pikk sirge.  Oma masinat saab arvutis juhtida vaid tühiku ja hiirega, mis jättis üsnagi ükskõikseks. Sellegi poolest ei jätnud mäng täiesti külmaks ning hoidis vähekest aega enda küljes kinni.

Mainima peab ka asjaolu, et paljud liigutused nõuavad energiat. Maksimaalne energiakogus on alul 21, kuid seda on mängides võimalik tõsta. Energiat kaob pigem palju, sest seda kasutatakse ürituste sees olevates punktides, kus iga käik maksab ühe energiaühiku. Õnneks on taastumine üsnagi kiire ning iga paari minuti tagant saab mängija 1 energia juure.

Kujutan ette Forza Streeti edukust mobiilsetel seadmetel. Mängitavus on kergeks tehtud, teos näeb visuaalselt hea välja ja mängu „lugu“ tundub olevat mobiilika kohta üsnagi pikk.

Lisaboonuseks on igapäevaste sisselogimiste auhinnad, iga paari tunni tagant tasuta mängusisene valuuta saamine ja muud vahendid, mis peaksid teoreetiliselt mängijabaasi pikemalt kinni hoidma. Kahjuks ei puudu mängusisesed tehingud, mille hinnad on vahemikus 4.99€ – 99.99€. Ostuga on võimalik täita oma energiat, saada erilist valuutat või soetada endale isegi mõni auto.

Arvutimänguna on Forza Street suhteliselt kesine, aga mobiilide omanikele võib siit potentsiaalselt miskit leiduda küll.