fbpx

Poliitika ja videomängud ei käi just tihti kokku, kuid võrgumängu EVE Online jaoks on see igapäevane nähtus. Suured lahingud vajavad poliitilist planeerimist ning rohelist kulda kulub isuga. Aga nagu ikka – kus raha, seal skandaale.

Brian Schoeneman – mängus tuntud kui Brisc Rubal, tavaelus poliitiline lobist – sai Eve Online’ist alalise keelu ning heideti välja „Tähtede Nõukogust“ (Council of Stellar Management), kuna jagas enda liidus olevatele liikmetele konfidentsiaalset informatsiooni. Sõna liikus edasi järgmisele liitlasliikmele ning teavet kasutati ebaseaduslike mängutehingute teostamiseks.

Tähtede Nõukogusse kuulub käputäis valituid liikmeid erinevatest fraktsioonidest, kes teevad arendajatega tihedat koostööd, et anda tagasisidet mängust ja loodavatest lisadest. Nõukogu toimib kui riigikogu, kus iga liige peab looma poliitilise kampaania ja koguma hääli, et osutuda valituks.

Koos Brisc Rubaliga eemaldati mängust aastase keeluga Dark Shines ja Pandoralica, samuti konfiskeeriti kogu nende inventar, kuna toimus siseringitehing. Rikkumise tegid avalikuks teised nõukogu liikmed, kuna antud tegu on otsene oht tervele institutsioonile ning igasugune informatsioonileke on vastuolus sellega, mille ees „Tähtede Nõukogu“ seisab.

Kõik välja heidetud mängijad on kõrgelt hinnatud liikmed Eve Online kommuunis, kuuludes The Initiative liitu, mis loodi 2008. aastal ning omab enam kui 5000 liiget. Kolmik väidab kindlalt enda süütust ja et mingeid lekitamisi ei ole toimunud.

Schoeneman avaldas juhtunud kohta Redditis täispika aruande, mis on lühikese ajaga hulga tähelepanu pälvinud. Antud olukorras on arendajate sõna „välja heidetute” vastu, kuna puuduvad otsesed tõendid. Tegemist võib olla vastasfraktsiooni kavala taktikaga või on härrased haledalt vahele kukkunud ja proovivad musta puhtaks pesta.

Nagu poliitikas ikka asjad käivad.

Allikas: PC Gamer