fbpx

Olgem ausad, Fortnite on kõikjal! Epic Gamesi battle royale mängu tähtsust on võimatu ümber lükata. See aga ei tähendaks, et keegi ei üritaks seda teha.

Prints Harry, Sussexi hertsogi ning printsess Diana noorema poja arvates on Fortnite noorte vaimsele tervisele kahjulik. Hiljuti Lääne-Londonis asuvat YMCA (Young Men’s Christian Association ehk Noorte Meeste Kristlik Ühendus) rakukest külastades arutas kuninglikust perest pärinev mees, millist mõju osutavad noorte mõistusele sotsiaalmeedia ja vägivaldsed videomängud.

Erilise tähelepanu alla sattus justnimelt eelnimetatud teos, mille kohta väitis prints, et selle eesmärgiks on „kasutajad sõltlasteks muuta, et neid võimalikult kaua arvuti ees hoida“. Harry arvates on see täiesti vastutustundetu, ent „vanemad on allaandmise märgiks käed üles tõstnud, sest nad ei tea, mida teha“.

Ühendkuningriikide valitseja troonile (küll alles kuuendana) pretendeeriv mees mõistis hukka ka liigse sõltuvuse sotsiaalmeediast: „See on ohtlik, kuna seda peetakse normaalseks ning see on piiranguteta. Ilma inimsuheteta pole meil abivajamise korral peale võrgu mitte kuhugi minna ning see võib viia küberkiusamiseni.“

Allikas: Variety