fbpx

Ma vaatan animet, mulle meeldib meeme degusteerida ning mängin tihti MOBA-žanrisse kuuluvaid teoseid. Kui vaid oleks võimalik neid kõiki huvisid ühes kohas kogeda… Õnneks aitab mind hädast välja Dota 2 Arcade menüü.

Arcade lisati koos ühe mänguajaloo suurima uuendusega: Dota 2 Reborn. Loomulikult polnud see ainus asi, mis hiiglasliku revisjoni raames toodi, kuid muud lisad pole hetkel olulised. Ülalmainitud menüü alt võib leida erinevaid modifitseeritud mängulaade, nagu näiteks Overthrow – Valve’i poolt loodud areeni-stiilis võitlus, kus peab vaenlaseid tapma, et punkte saada ja võita. Selline mängustiil pöörab MOBA teoste taktikalised elemendid pea peale, muutes selle sarnaseks üksikisikuvaates tulistamismärulite deathmatch mängulaadidele. Just Overthrow on põhi inspiratsiooniks preaguse kirjutise põhiteemale, Birzha Memovil, vähemalt mängitavuse poolt.

Nagu nimest võib välja lugeda, on tegemist meeme täis mängulaadiga. Suur osa neist on seotud aga Venemaaga. Paljudele tähendab see, et suurem osa naljadest või tegelastest jäävad arusaamatuks, kuid pole hullu, sest kapitalistliku lääne ideed on ka sinna jõudnud. Tuttavad näod nagu Ricardo Milos, Robbie Rotten ja Thomas the Tank Engine võtavad mõõtu nii kawaii anime tegelastega kui ka lihtsate vene kodanikega nagu Aleksander Navalnõi, onu Bogdan ja Abdul.

Mängitavuse poolest ei erine see eespool mainitud Overthrowst.  Birzha Memov on samuti areeni-tüüpi mängulaad, kus vaenlaseid tappes saab punkte, ning tiim, kes jõuab kõige enne kindla summani, võidab. Kuid mis teeb selle lõbusaks ja naljakaks on mõndade tegelaste mudelid või jubedalt katkised ja naljakad uued võimed. Aja peatamine, vene mõminaräpp (kujutatud allpool), tööl käimine, briljantrohelisega pritsimine ja nii edasi. Absurdsusest puudu ei jää.

Kui tahate sama lollust kogeda, siis tuleb ainult tõmmata Dota 2 ning juba paari kliki pärast oled Lasnamäel, ilma et oleksid kodust lahkunud!