fbpx

Vaatamata faktile, et Nintendo Switch hiljuti rekordeid purustas, leidub jätkuvalt ka teisi tootjaid, kes antud turul läbi üritavad lüüa. Üheks saab olema Panic Inc, kes on varasemalt tuntud kui indie-mängu Firewatch ning peagi ilmuva Untitled Goose Game väljastaja.

Nimelt avalikustas kompanii oma praegu veel arenduses oleva pihukonsooli, mis hakkab kandma nime Playdate. Tegemist ei saa olema kindlasti klassikalises mõttes tavalise kaasaskantava seadmega, kuna selle peamiseks tõmbenumbriks on… vänt. Siiski pole eelmainitud veidrus ainuselement, mis antud konsooli omapäraseks teeb.

Playdate omab 2,7 tollist mustvalget ekraani, mis oma suurusele vaatamata on kõrge resolutsiooniga (400×200 pikslit), kuid ei oma taustvalgustust. Lisaks on sellesse väiksesse seadmesse  ära pakitud ka Wi-Fi, Bluetooth ning üle USB-C laetav aku ja kõrvaklapipesa, samuti on (otse loomulikult) olemaks tavaline D-pad ning A ja B nupud. Kogumõõtmeteks on konsoolil 74x76x9 millimeetrit.

Rääkides mängudest, saab Playdate selleski osas väga omapärase lahenduse. Nimelt planeeritakse seadmele väljastada esmalt 12 mängu, mis saavad olema n-ö hooajalised. Esimesel käivitusel saab olema mängitav vaid üks teos, kuid pärast nädalast kasutust avaneb järgmine ja nii igal nädalal, kuniks kõik 12 mängu on lahtilukustatud.

Praegu on teada, et avamänguks saab olema Katamari Damacy disaineri Keita Takahasi poolt loodav mäng Crankin’s Time Travel Adventure, mis hakkab ära kasutama ka eelmainitud vänta, millega on võimalik teoses kas ajas edasi või tagasi liikuda. Hetkeseisuga pole Panic rohkemaid teoseid avaldanud, kuid on maininud, et seadme arendusel on kaasatud mõningased tipptasemel indie-stuudiod.

Playdate’i ilmumisajaks on planeeritud 2020. aasta esimene pool ning seade hakkab maksma umbes 149 dollarit.

Allikas: Eurogamer