fbpx

Kõige kergem viis ennast vanana tunda on vaadata, kui vana on Minecraft. Just äsja möödus 10 aastat mängu esimesest versioonist ning saavutatud on ka suur müügiedu – 176 miljon koopiat!

Kuigi teose originaalne autor Notch ei ole peale oma loomingu Microsoftile müümist sellega seotud olnud, kuulub osa müügiedu pirukast siiski ka talle. Alles hiljuti suutis teose arvutiversioon küündida 30 miljoni müüdud eksemplarini, mis juba iseenesest on väga muljetavaldav.

Avaldatud üleüldised müüginumbrid teevad Minecraftist tehniliselt parima müügieduga mängu, kuid vana hea Tetris võib tänu mitmetele tasustatud mobiilimängudele sellest ette küündida – 2014. aastal avaldatud arv oli lausa 425 miljonit (Tetrise brändi ametlikke müüginumbreid ei avalikustata, küll aga võime leida internetist infokillukese, mille väitel on põhiseeria saavutuseks 170 miljonit koopiat). Alles hiljuti ületas 110 miljoni müüdud koopia piiri ka Rockstari ülipopp GTA V.

Ausalt öeldes on väga inspireeriv, et tagasihoidlike juurtega liivakastiteos on mängumaailma tippu jõudnud, seda nii tuntuse kui ka müügitulemuste poolest.

Allikas: Gamesindustry.biz