fbpx

Olenemata sellest, et Nintendo Switch on niigi edukas ja äge, leidub härrasid, kes antud seadet veelgi lahedamaks teevad.

Nimelt postitas hiljuti Voxel9 oma Youtube’i kanalile  video, kus ta lülitab Xboxi emulaatori käima eelmainitud mänguseadmel ning mängib mõningaid mänge, mille hulka kuulub ka esimene Halo.

Videost on näha, et kõnealuse konsooli peale on installeeritud Linux operatsioonisüsteem, läbi mille kompileeritakse XQEMU. Seejärel demonstreeritakse Xbox Classicu menüüsid ning käivitatakse ka Halo: Combat Evolve. Lisaks eelmainitud teosele näidatakse ka 2002. aastal ilmavalgust näinud JSRF: Jet Set Radio Future. Kahjuks mõlema teose puhul tuleb tõdeda, et nende kaadrisagedused ei ole just kiita.

Sellele vaatamata on tegemist vägagi muljetavaldava tulemusega, kuna video ajal ei jookse kordagi emulaator kokku ja tegemist on jätkuvalt väga algstaadiumis projektiga. Siiski pole tegemist esmakordse juhtumiga, kui entusiastid proovivad kätt Nintendo Switchi häkkimisega. Pärast eelmisel aastal avastatud riistvara põhist turvaauku on hakatud väga usinasti seda ära kasutama, mis on loonud ka aktiivse kodukootud tarkvara loomise.

Jääb vaid põnevusega oodata, milliste huvitavate ideedega järgmisel korral meid üllatatakse.

Allikas: Kotaku