fbpx

„Mul ei ole midagi mängida!“ Kuulen seda lauset enda suust järjest enam. Samas on mu digitaalne mängukogu täis teoseid, mida pole kordagi puutunud. Need on vajunud nii unustustehõlma, et nende olemasolu on isegi teadmata. Steam tahab mind kolinal tagasi reaalsusesse tuua.

Kuni 28. maini toimub Steami digikogudes kevadpuhastus, mille raames proovitakse soosida just nende teoste mängimist, mis on soodusmüükide käigus hangitud ning seejärel sinnapaika jäetud. Sinna hulka on lükatud ka mängud, mis antud ajavahemikul on tasuta proovitavad. Tegevuste täitmise eest pakutakse loomulikult märke (mille kasutegurist ma siiani pole aru saanud). Aga kellel poleks siis digitaalseid esemeid kunagi liiga palju?

Tasuta mängude hulka kuuluvad pigem suurema tähelepanuta jäänud, kuid siiski head teosed. Neist tooksin kindlasti ise esile Don’t Starve Togetheri, mis on viimastel päevadel minu PS Vita mängumasinale valu andnud.

Nagu varem mainitud, utsitab Steam vaatama ka nende mängude poole, mida tema arvates isegi käivitatud ei ole. Olen enam kui kindel, et neist teostest vähemalt paari olen pool tunnikest mänginud. Samas mu vana mälu võib mind vabalt petta.

Olemuselt on Steami kevadpuhastus tervitatav nähtus, samas selle teostus jääb täpselt aega, kus kõik oma digikogu puhastamise tarvis tehtu saab varsti varjutatud ühe suure soodusmüügiga. Ja eluring saab taas täis.