fbpx

Kõige hiljutisem ESL One turniir toimus Birminghamis, sellele eelnevad võistlused oli Team Secret üsnagi mugavalt kinni pannud. Lisaks, olles võtnud enda valdusesse Dota 2 edetabeli kõrgeima positsiooni võiduga MDL Pariisi Disneylandi suurvõistlusel, olid nad Birminghamis kindel favoriit. Nii lihtsasti aga ei läinud. Turniiri algus oli meeskonna jaoks aeglane ning tiitel tuli läbi higi ja vere.

Vahetult enne võistluse algust oli välja tulnud uus uuendus ( 7.22 ), samuti testis Team Secret uusi taktikaid. See tähendas, et oldi eemal enda tavapärasest mängustiilist, mis omakorda tõi kaasa mitmeid vigu ja võimaluste kaotamisi. Grupivooru lõpuks võeti end siiski kokku, võites neli mängu järjest, mis viis tiimi play-off’idesse.

Sealt jätkas Team Secret enda tavalise vormiga ja põrand pühiti järjest aina puhtamaks. Mängud OG, TNC Predatori ja Gambiti vastu võideti kindlalt. Järgmine mäng toimus juba nn. kaotajate tabeli (losers bracket) finaalis LGD vastu.

Meeskondade esimene heitlus kestis 33 minutit, millest lahkus võidukalt LGD, pannes nad heasse positsiooni teiseks mänguks. Kahjuks lõi seal aga Team Secret tugevalt vastu, võites samuti 33 minutiga ja seda äärmiselt dominantselt – vastaseid tapeti 32 korda võrreldes LGD neljaga. Kuigi kolmandas mängus näitas LGD vastupanu, lahkusid nad jällegi kaotajatena, võttes vastu tervelt 45 surma.

Turniiri finaalis kohtus Team Secret enda vanade rivaalidega – neid ootas EG ehk Evil Geniuses. Esimene mäng oli napikas ning tiimid nahutasid üksteist korralikult. Lõpus pidi EG siiski alla andma vastaste paremale siduvusele ja karakterite kombinatsioonidele. Teises mängus viis EG seisu tagasi viigile, lahkudes matšist võidukalt. Järgmistest mängudes näitasid mõlemad meeskonnad vastastele oma jõudu – seis oli 2:2.

Viimasesse mängu minnes ei andnud kumbki pool vastasele hingamisruumi, pinget hoiti tugevalt peal. Kuigi EG oli kaotusseisus otsustasid nad (peale Puppey võidukat jõunäitamist) viia võitluse Team Secreti ukse taha. See aga ei läinud nii nagu loodeti ja kaklusest lahkuti nelja surmaga. Sealt edasi olid võitjad vastastega väga karmid ning kohe peale EG kolme mehe taassündi viidi nad tagasi teispoolsusesse. Enam ei läinud palju aega, kuni mäng ära lõpetati ning Team Secret oma järjekordse tiitli tasku toppis.

ESL One Birminghami turniirivõit oli Team Scereti jaoks neljas korda ESL One võistlustel esikoht noppida. Puppey valiti peale finaali turniiri parimaks mängijaks ning ta sai preemiaks uhiuue Mercedes-Benzi.

Allikas: Dot eSports