fbpx

Praeguse, peagi otsa saava konsoolipõlvkonna võitis Sony oma PlayStation 4 ja suure hulga eksklusiivteostega. Sellest hoolimata ei olnud Xbox One oma tagasiühilduvuse ja Xbox Game Pass pakkumisega üldsegi halb. Peagi koputavad meie ustele aga juba uued konsoolid. Mida on hetkel teada Sony ja Microsofti tulevastest mänguseadmetest?

Alustame põhitõega – ei tasu alati uskuda kõike, mida internetis näeb. Hetkel ei tea me tegelikult ei Sony ega Microsofti tulevaste konsoolide graafilist võimsust. Me võime kindlad olla, et mõlemad kompaniid kasutavad oma järgmise põlvkonna seadmetes kaheksatuumalist, eritellimusel valmistatud Zen 2 mikroarhitektuuril põhinevat protsessorit ning kiirtejälitust toetavat Radeon Navi GPU-d. Konkreetset võimsust välja ei öeldud, kuid eelduste järgi on tegu umbes tuleva RX 5700-laadse jõudlusega, mis langeks RTX 2060/GTX 1070 Ti vahemikku.

Mõlemad seadmed hakkavad kasutama ka ülikiireid PCIe 4.0 standardit toetavaid SSD-sid, mis võimaldavad mitmekordselt kiiremaid laadimisaegu. Kahjuks konkreetseid SSD suuruseid (ega HDD olemasolu) välja öeldud pole, ei Sony ega Microsofti esindajate poolt.

Lahutuse mõttes hakkavad 2020. aastal ilmuvad mängukonsoolid toetama 8K resolutsiooni ning kuni 120 Hz-i 4K juures. Kindlasti ei hakka ükski mäng 8K juures jooksma, kuid eeldatavasti saavad arendajad 4K ja 60 k/s jaoks oma teoseid optimeerida, arvestades uute konsoolide võimsamaid graafikakaarte ja protsessoreid.

Mõlemad konsoolid toetavad füüsilist meediat ehk plaate ning ka tagasiühilduvust. Kui Microsoft lubab mängida isegi Xbox 360 teoseid, siis Sony sõnade järgi saab PS5 peal nautida vaid alates PS4 ajastust pärit videomänge. Õnneks arendab Sony oma PS Now teenust nii, et terve Sony PlayStationi mängukogu oleks uusimal konsoolil meelsasti nauditav, ilma tehniliste probleemideta.

Veel üks huvitav fakt on see, et PlayStation 5 nimi tegelikkuses ei olegi veel kinnitatud – Sony esindajad pole kordagi kasutanud PlayStation 5 nimetust üheski intervjuus. Samuti ei ole kindel, kas Xbox Scarlett nimetus jääb või mitte, eriti arvestades kuulsat Project Scorpiot, mis nimetati ümber Xbox One X-iks.

Pärast Xbox One X-i avalikustamist sai Project Scorpio eriväljalaske konsooli nimetuseks.

Taaskord – kindlasti ära usu kõike, mida internetis loed. Antud artiklis loetletud faktid on võetud vaid ametlikest allikatest ning nendes võib kindel olla. Kõik ülejäänu on senimaani aga puhas kuulujutt!