fbpx

Hiljuti kuulutas Microsoft, et toob meieni veel ühe portsu tagasiühilduvaid mänge ning seejärel lõpetab möödunud generatsioonide mängude praegusele konsoolile portimise. Põhjus selleks on lihtne, nimelt tahetakse täies mahus keskenduda järgmise põlvkonna mängumasinale, millest E3 ajal pisut ka räägiti.

Viimaste tagasiühilduvate mängude nimekiri on korralik. Esimese Xboxi teostest tuuakse meieni Armed and Dangerous, Indiana Jones and the Emperor’s Tomb, Sphinx and the Cursed Mummy, Tom Clancy’s Splinter Cell, Splinter Cell Pandora Tomorrow, Splinter Cell Chaos Theory, Splinter Cell Double Agent ja Unreal Championship 2: The Liandri Conflict.

Xbox 360 mängude nimistu on aga järgnev: Asura’s Wrath, Battlefield 2: Modern Combat, Enchanted Arms, Enslaved: Odyssey to the West, Far Cry Classic, Far Cry Instincts Predator, Infinite Undiscovery, Peter Jackson’s King Kong: The Official Game of the Movie, Prince of Persia The Forgotten Sands, Skate, Star Ocean: The Last Hope, Super Puzzle Fighter II Turbo, Syndicate, Too Human ja Unreal Tournament III. Neist eelviimane, Too Human, on kõikidele tasuta allalaetav ja mängitav!

Märulirollika elu pole lihtne olnud – teos ilmus aastal 2008, sellele eelnes aastatepikkune üle kivide ja kändude kulgev arendusprotsess ning järgnesid arvukad kohtuasjad Epic Gamesi (Too Human kasutas kompanii loodud Unreal 3 mootorit) ja Silicon Knightsi vahel. Protsess lõppes sellega, et Silicon Knights pidi teose 2013. aastal igast võimalikust kohast müügilt eemaldada, müümata füüsilised koopiad tuli aga hävitada.

Ja nüüd on see tagasi. Tasuta… Juhhei?