fbpx

Mõnel inimesel võimaldab töö külastada teisi riike. Nii langes ka mulle võimalus töötada nädal aega Poola pealinnas Varssavis. Õnneks sain uudise kuu aega enne minekut ning planeerisin oma visiiti hoogsalt ette. Mängude The Witcher 3 ja Cyberpunk 2077 arendaja CD Projekt RED kontori külastamine oli plaanis esikohal!

Peakontor ja Google Maps

Eeltöö sai tehtud juba mitu nädalat enne minekut. Minnes CDPR kodulehele ning kerides täiesti alla, leiame peakontori aadressi – ul. Jagiellonska 74, Warszawa. Google Mapsis näeme järgmist pilti:

Õnneks oli mu elukoht antud aadressist taksoga sõites vaid 10 minuti kaugusel, mistõttu jõudsin kiirelt kohale, jalutasin veidi ringi ja…. leidsin vaid kinnise värava.

Siinkohal andsin peaaegu alla. Tegin lihtsalt ülaloleva pildi ja postitasin selle Twitterisse. Väljas oli 35 kraadi sooja, mistõttu vahepeal oli päris raske olla, kuid siiski istusin puu alla varju ja püüdsin leida telefonist infot, et ehk saan ikkagi kuidagi sisse. Umbes 10 minuti pärast aga läks väravast välja üks mees, kes nägi veidi välja nagu ta võiks töötada just CD Projekt Redi arendajana. Aimasin, et mees läks süüa ostma ning varsti tuleb tagasi.

Ja nii see oligi! Kui ta oli tagasi tulemas, küsisin, kas ta töötab CDPR-is ning ehk saab mind sisse lasta, et fuajeest lihtsalt läbi astuda. Ta oli nõus ja minu nägu kohe läks särama! Veidi julgust ja järjepidevust viisid mind kinnisest väravast edasi sinna, kuhu tahtsingi jõuda. CD Projekti fuajees vaatasin väga pikalt ringi ning palusin administraatoril minust ka paar pilti teha (märka ka teemakohalist t-särki!).

Nõidur ja Küberpunk

Teadmiseks ka neile, kes samamoodi soovivad CD Projekti peakontorit külastada – fuajeed saab näha seitsmel päeval nädalas, aga külastajate mõeldud sissepääs on tegelikult ul. Jagiellonska 74 aadressist umbes 5-7 minuti pikkuse jalutuskäigu kaugusel, tööstuskompleksi taga. Kuigi aadress on sama, asub tavakülastajatele mõeldud sissepääs Golędzinowska tänaval:

Kahjuks (kuna tegu oli laupäevaga) ma päris kontorit külastada ei saanud, aga sellest sõltumata olin reisi lõpuni üliõnnelik. Ehk järgmine kord, kui Poola pealinna sattun, saan Nõiduri seeria ja Cyberpunk 2077 loomise kohta täpsemalt uurida.