fbpx

Dr Mario World on uusversioon 1990. aastal ilmunud Dr Mario mängust, mis avaldati esmakordselt Nintendo Entertainment System ning Game Boy konsoolidel. Tegemist on Gunpei Yokoi ja Takahiro Harada poolt loodud puslemänguga.

Mario on seekord kehastunud arstiks, kes on asunud hävitama tapvaid viiruseid. Selleks kasutab ta kahevärvilisi kapsleid, millega tuleb ühendada kolm samavärvilist rida. Oleme näinud palju analooge, mis on saanud innustust justnimelt kõnealuse seeria teosest nagu näiteks Candy Crush või Bubble Witch Saga. Suurimaks erinevuseks on kindlasti Tetrisele sarnanev klotside liikumine ning kapsli õigesse kohta paigutamine.

Mario ei ole siiski ainuke arst, kellega mängida saab. Valikus on Nintendo universumi suurimad tähed: Peach, Bowser, Toad, Yoshi ja paljud teised. Kõik omavad ka unikaalset supervõimet, mis igal tasemel kasuks tuleb: Bowser oskab eemaldada kaks juhuslikku rida ning Mario saab jagu kõige alumisest reast. Sest noh, vahel lihtsalt ei tule seda õiget värvi!

Nagu päris maailmas ei tööta arst mänguski üksi ning teda assisteerivad abilised. Doktoril saab olla korraga kaks abilist, kes mängu lõpus tõstavad protsentuaalselt punktisummat või lisavad sellele kindla koguse punkte. Teoses on kaks erinevat mängulaadi: „Stages“ ja „Versus“. Esimene on klassikaline loopõhine mäng, kus tuleb läbida erinevaid tasemeid ning teine lubab võistelda kas sõprade või suvaliste kaasmängijatega.

Dr. Mario World on hetkel saadaval valitud riikides ning kahjuks ei ole Eesti nende hulgas. Õnneks meie teame, kuidas sa seda mängida saad:

iOS

  1. Loo endale uus Apple ID
  2. Vali riigiks kas Austraalia, Inglismaa või USA
  3. Kui oled konto loomisega valmis saanud, siis mine telefonis Settings – iTunes & App Store. Vajuta üleval olevat Apple ID-d ning sisene enda uue kontoga
  4. Ava App Store ja sind suunatakse üle uue riigi mängupoodi, kus saad teose allalaadida