fbpx

Galerii: UniCon 2019

Pea 9000 inimest külastas 3-4. augustil Riias hellitavalt Läti Comic-Coniks peetavat messi UniCon, mis ühendas mitmed erinevad popkultuuri valdkonnad üheks tervikuks.

Suurima tähelepanu osaliseks sai üritusel muidugi Cosplay võistlus, kus parimad kehastujad baltikumist ning selle lähiriikidest astusid lavalaudadele, et väljendada armastust enda lemmikute popkultuuri tegelaste vastu. Võistluse žüriisse kuulusid rahvusvaheliselt tuntud Cosplayer’id Leon Chiro Itaaliast, Smirka Venemaalt ning Captain Ghostly Belgiast.

Lisaks esinemistele oli kogu messi ala täis erinevaid Cosplayer‘eid, kes tekitasid külastajate seas meeldivat elevust.

Erinevate müügipunktide kõrval täitsid messialal kohad väljapanekud, mille hulgast võis leida nii eksklusiivseid Lego komplekte kui ka unikaalseid nukke.

Mängimiskohtadeks oli rakendatud ajarännakut vanakooli võrgupeole ning PlayStationi ala, kus oli võimalik enda kasvu ja biitsepsi suurust võrrelda elusuuruses Kratose kujuga.

Üks meeldejäävamaid kogemusi oli kindlasti J-POP võistlus, kus juhuslikult valitud muusikapala ära tundes hüppas suur hulk noori selle järgi konkreetsete liigutustega tantsima. Pole ammu end nii vanana tundnud kuulates muusikat, mida ma ei tea, nähes hulka noori selle järgi koordineeritult tantsimas. Vaatamisväärsus omaette!

Anime- ja Cosplay fännidele oli üritusel tegevust küllaga. Kahjuks jäid videomängude fännid natuke tagaplaanile.

Fotod: Andri Allas