fbpx

Aasta oli 2016, kui kirjutasime esimese artikli Eesti mängust Disco Elysium (toona veel No Truce With the Furies). Nüüd, pea kolm aastat hiljem, saame lõpuks ometi kergendatult hingata – teos on saanud ilmumiskuupäeva ning selleks on 15. oktoober!

Mängija kehastub mälukaotuse käes vaevlevaks detektiiviks, kes ei jõua hommikul ärgates oma valutava pea tarbeks leevendustki otsida, vaid peab viivitamatult Revacholi linnas müsteeriumit lahendama hakkama. Tegelase arendamine jääb kõik mängija kätesse ning tänu teose unikaalsele oskuste süsteemile muutuvad isegi peategelase mõtted ja mälestused olulisteks elementideks, mille abil hõlpsamini vastusteni jõuda. Öelda, et Disco Elysium on ambitsioonikas, oleks alahindamine!

Õnneks pole me ainsad, kes pikisilmi ilmumist ootavad. Legendaarsele mänguarendajale Suda51-le jättis kõnealune teos niivõrd hea mulje, et ta otsustas lisada Disco Elysiumi teemalise t-särgi oma aasta alguses ilmunud Nintendo Switchi märulimängu Travis Strikes Again: No More Heroes!