fbpx

„Prügimaailma“ üks suurimaid probleeme on kindlasti plastik, sest seda on kerge ja odav toota. Mängutööstuse roheline võimalus on osta veebipoest allalaetav teos, kuid endiselt ostetakse mänge ka karbis, sest nendele leidub järelturgu ning samuti on hea üllitis riiulilt krabada, kui meelepärane projekt juhuslikult näiteks müügilt on korjatud.

Prügivaba tuleviku loomise tarbeks on Sports Interactive stuudio direktor Miles Jacobson otsustanud teha konkreetse sammu ning edaspidi hakatakse oma mänge turule tooma keskkonnasõbralikumas pakendis. Juba novembris ilmuv Football Manager 2020 saab omale ümbertöödeldud papist kaaned ning ka juhised saavad trükitud taimsel või veebaasil valmistatud värvidega.

Säärase käiguga plaanitakse tänavu säästa (põhinedes oodatud müügitulule) ligikaudu 20 tonni plastikut ning loodetakse, et sarnases suunas hakkavad liikuma ka ülejäänud mängutööstuse liikmed. Ümbertöödeldud pakendi hind peaks tõusma väidetavalt 30 protsenti, kuid esialgu ei plaani Miles seda hinda produktile otsa lisada.  Ja isegi, kui rohelisema pakendi kulud peaksid tõusma, ei tohiks sellest liigselt suurt poleemikat tekkida – see on ikkagi väike samm maailma parandamise poole. Kui kallis üks plastikkarp ikka on võrreldes mängu endaga?

Igal aastal toodetakse 300 miljonit tonni plastikut, millest 50% on ühekordseks kasutamiseks. Kaheksa tonni sellest satub veekogudesse. Stuudio poolt säästetud kogus näib terves selles ookeanis väike, kuid samas võib olla algus suuremateks tegudeks.

Allikas: gamesindustry.biz