fbpx

Aastal 2017 plahvatas pomm – areenile trügis uus, kuum mängužanr battle royale. Selle esindajad PUBG ja Fortnite domineerisid edetabeleid. Nüüd, kaks aastat hiljem on troonile konkureerimas uus mängulaad, milleks on auto chess.

Žanr sai alguse Dota 2 modifikatsioonina, ent kasvas kiirelt niivõrd suureks, et tänaseks on turul erinevaid versioone. Valve tõi enda ametliku versioonina turule mängu Dota Underlords, League of Legends looja klopsis aga kokku teose Teamfight Tactics, mis on ääretult populaarseks osutunud.

Esialguse Dota 2 modifikatsiooni loojad hoidsid asja lihtsana ning nende eraldiseisva mängu nimeks sai lihtsalt Auto Chess. Praegu on auto chess žanri esindaja Auto Chess saadaval vaid mobiilsetel seadmetel, küll aga on PC-versioon jõudnud beeta staadiumisse ning ilmub ametlikult veel enne aasta lõppu eksklusiivselt teate-küll-kus.

Senimaani on konsooliomanikud pidanud näljaste pilkudega pealt vaatama, ent see muutub peagi. Nimelt andis Auto Chessi arendaja Dragonest teada, et nende looming jõuab 2020. aastal ka PlayStation 4 ning Nintendo Switchi peale. Esmakordselt jõudis taoline info avalikkuse ette Tokyos aset leidnud fänniüritusel, kus Dragonesti president Loring Lee avaldas lootust, et konsooliturg annab mängule uue hingamise.

Loodetavasti ei piirduta vaid sealse regiooniga ning automatiseeritud lahingud jõuavad ka kodumaistele mängumasinatele.

Allikas: Gematsu