fbpx

Mingil veidral (ent samas ägedal) põhjusel on kodumaised arvutimängud tihtilugu Suurbritannia väljaande PC Gamer huviorbiidis. Järgmise nädala teisipäeval ilmuv ZA/UM Studios poolt arendatav fantastiline detektiivirollikas Disco Elysium on üheks eredaimaks näiteks.

Ühes oma hiljutises artiklis võtsid PC Gameri ajakirjanikud luubi alla 2019. aasta alles jäänud kuud ja nende suurimad mängud ning panid kirja enda ennustused. Räägiti, kuidas Red Dead Redemption 2 PC-versioon saab taaskord olema polariseeriv, panustati tänavuse Call of Duty edusse ning ennustati eesootava Blizzconi kõrbemist. Meid aga huvitab see, mida öeldi Disco Elysiumi kohta. Teose tulevik tundub mitme sulesepa jaoks kuldne – ennustati lausa Aasta Mäng 2019 tiitlit!

Oma arvamust avaldasid Andy Kelly ja Jody Macgregor. Esimene neist mattis eelvaate versiooni alla tervelt 16 tundi (mille kõrval tundub minu kaheksa absoluutselt häbiväärne) ning tema sõnul on tegemist ühe enim muljetavaldava rollimänguga eales. Andy kiidab, kuidas Disco Elysium lubab enda peategelast niivõrd mitmekülgselt arendada ning kuigi lõplikku kinnitust ei saa anda enne arvustust, on Eestis alguse saanud arvutimäng tugev kandidaat tänavuse aasta parimate mängude seas.

Jody kiidab Andy jutule takka ning sõnab, et ainus asi, mis hoiaks Disco Elysiumit parima mängu pjedestaali kõrgeimalt astmelt eemal, oleks tüütute bossikakluste lisamine mängu lõppu. Jah, Control, Jody vaatab praegu sinu suunas!

Ka mina arvan, et mängu šansid auhinnahooajal mitmeid kuldseid karikaid noppida, on väga head! Lõplik selgus saabub juba 15. oktoobril.

Allikas: PC Gamer