fbpx

Rockstar Gamesi kauboisimulaator Red Dead Redemption 2 ilmub arvutil juba 5. novembril. Nagu viimasel ajal kombeks, jõuab see Steami teistest konkurentidest hiljem. Esimesena saab teost osta Rockstari enda mängukäivitaja vahendusel ja ka Epic Games Store’ist, ent Valve’i poodi jõuab see kuu aega peale seda ehk detsembris.

Kuidas õnnestus aga sel korral tagada vaid kuu aega kestev „eksklusiivsus“, kui lähiminevikust võime üsna lihtsasti leida palju pikemaid näiteid? Näiteks sai Borderlands 3 kuue kuulise ning Metro Exodus ja WRC 8 koguni aasta pikkuse eksklusiivsuse.

Möödunud kuul täiendas Valve Steami digitaalse leviku lepingut, lisades sinna teksti, mis ütleb, et teos peab ilmuma Steamis hiljemalt 30 päeva peale seda, kui see on teistes müügikanalites saadaval. Hilisema ilmumisaja korral ei võeta teost lihtsalt enam Steami müüki. Ilma selle punktita oleks ilmselt Red Dead Redemption 2 PC-versiooni ilmumine antud veebipoes lükkunud edasi tunduvalt kaugemasse tulevikku.

Millest on aga antud tegevus üldse tingitud? Nagu paljude asjade puhul siin elus, taanduvad ka eksklusiivlepingud rahale. Epic Gamesi veebipood võtab digitaalsete mängude vahendamisest 12% müügitulust ning tihtilugu pakub arendajatele eksklusiivsuse eest kindlat garantiiraha. Valve on aga iga müügi vahendamisest võtnud 30%. Rockstari enda digitaalne mängukäivitaja vahendustasusid loomulikult enda mängudelt ei võta.

Red Dead Redemption 2 on mäng, mis ei pea ilmudes võistlema ei tähelepanu ega reklaami nimel. Teos on konsoolidel olnud saadaval 2018. aasta 26. oktoobrist alates ning selle kvaliteedis, millele lisab omapoolse pitseri arendaja Rockstar Gamesi kultus, saab kindel olla.

Lisaks on modifikatsioonide tegija FiveM töötamas Red Dead Redemption 2 tööriistade kallal. Nende loodud on ka GTA V ülipopulaarne rollimängu modifikatsioon, mis tõi paljud inimesed käesoleval aastal antud teose juurde tagasi. Red Dead Redemption 2 tundub olevat sellise kontseptsiooni jaoks ideaalne mäng.


Samuti saab mängu PC-versioon esialgsetel andmetel juurde hulgaliselt uusi relvi, hobuseid, kaks uut aaretekaarti ning bande peidupaika ja muud. Eeltellides teose aga Rockstar Gamesi enda teenuse kaudu, saab lisaks tasuta alla laadida kaks mängu. Valikus on Grand Theft Auto III, Grand Theft Auto: Vice City, Grand Theft Auto: San Andrea, Bully: Scholarship Edition, L.A. Noire: The Complete Edition, Max Payne 3: The Complete Edition.

Allikas: OC3D