fbpx

Valve andis teada, et nende toodetud Steami pulti enam juurde ei tehta ning viimased mudelid laos antakse ära peaaegu poolmuidu – vaid 5,5€ eest… pluss saatmine. Eestlastele läheb puldi hankimine seega kokku maksma 20€.

Kui Valve 2015. aastal oma nägemuse ideaalsest mängupuldist turule tõi, kerkisid mitmed kulmud. Kellele seda vaja on? Arvuti peal kasutatakse ju Xboxi pulti! Sellega peaks saama ka strateegiamänge mängida? Täielikku modifitseerimisvõimalust pakkuv Steami pult aga ilmus selleks, et mitte jääda. Valve avalikustas, et neid juurde enam ei toodeta.

Steami puldi peamiseks müügiargumendiks oli ilmselt täielik muutmise võimalus – seda mitte riistvaraliselt, vaid nuppude kasutuse osas. See andis inimestele võimaluse kohandada oma mängukogemus täpselt enda soovi järgi, samas võimaldades videomänge nautida ka neil, kel füüsilisest eripärast tulenevalt on keeruline tavapulte kasutada. Rääkimata veel asjaolust, et teatud žanri mängud ei sobitu puldiga mängimiseks kuidagi (kas seetõttu on ka reaalaja strateegiamängude populaarsus vähenenud?).

Valve’i toodetud Steami pult võib küll unustustehõlma vajuda, kuid tootena mängis see olulist rolli VR-tehnoloogia, täpsemini pultide arenduses. Vaadates esimest HTC Vive’i pulti, saab kiirelt selgeks, millest inspiratsiooni ammutati. Seetõttu elab Steami pult edasi ka siis, kui seda enam ei toodeta.

Kui Steami pult pole päris see ning ka 5,5€ suurune hinnasilt ei muuda arvamust, saab näiteks 20% soodustusega hankida omale Eesti parima videomängu Disco Elysiumi.