fbpx

Chauuceri TOP 10 mängu aastal 2019

Sten (vasakul) ja Sten.

[Sel korral otsustasime, et lisaks Level1 enda inimestele kutsume endaga oma lemmikuid jagama ka sõpru-tuttavaid, kes peaksid ka paljudele teile juba varasemast tuttavad olema. On ju tegemist isikutega, kes kodumaisel mängumaastikul striimide-videotega-artiklitega ilma teinud või muidu tuntud nägudega, kel on mängimine üks südamelähedane tegevus. – Sten]

Tere kõigile Level1 lugejatele! Minu nimi on Sten Jõgi, kuid paljud tunnevad mind minu mängurinime Chauucer järgi. Aasta 2019 hakkab otsakorrale jõudma ning selle puhul tahan ma rääkida kümnest mängust, mis mulle sel aastal kõige rohkem meeldisid. Ehk siis… vana hea TOP 10!

10. Luigi’s Mansion 3

Lisaks Luigi’s Mansion seeria kolmandale osale olen korraks puutunud kokku ka sarja teise episoodiga. Tol hetkel olin veel noor ning väga kaua ma sellega aega ei veetnud. Kui Luigi’s Mansion 3 välja tuli, sai see soetatud eeltellimusena kuna mänguga jagati ära limiteeritud Steelbook. Otsus oli vägagi õige, sest kolmandat osa ei suutnud ma enne käest panna, kui mäng läbi sai. Lõpetamiseks läks kokku vist ainult 5 päeva.

9. Yoshi’s Crafted World

Minu kõigi aegade TOP 10 nimekirja mahub ära vist ka Yoshi’s Island: Super Mario Advance 3, mis tehti Game Boy Advance konsoolile ja mida mina mängisin lapsena lugematuid tunde. Nagu öeldakse, siis käbi ei kuku kännust kaugele ja õnneks ei pidanud ma Yoshi’s Crafted Worldis pettuma. Mõnus nostalgia ja rahustav mängukogemus.

8. The Legend of Zelda: Link’s Awakening

Inimesed, kes mind tunnevad, teavad ka seda, et olen Zelda fanaatik. Mitte ükski TOP10 nimekiri ei ole täielik ilma Zelda teoseta.

7. Borderlands 3

Borderlands 2 on minu üks aegade kõige lemmikumaid mänge. Borderlands 3 jääb kahjuks küll eeltulijale alla, kuid vaatamata sellele nautisin ma igat minutit. Möll ja „tualettruumi huumor“ – kuidas seda mitte armastada?

6. Cadence of Hyrule: Crypt of the NecroDancer

Kas arvasite, et suudan oma TOP10 nimekirja paigutada ainult ühe Zeldaga seotud teose? Cadence of Hyrule ei ole küll tehtud Nintendo enda poolt, kuid minu silmis kuulub ta originaalteoste kõrvale. Cadence’is on midagi nii vanadele Zelda fännidele kui ka muusika ja RPG huvilistele. Fantastiline mäng!

5. Yu-Gi-Oh! Legacy of the Duelist: Link Evolution

Legacy of the Duelist on mõeldud inimestele, kellele meeldivad kaardimängud või nendele, kes nautisid „Yu-Gi-Oh“ animeseeriat. Selles teoses saad sa mängida läbi kõik multikad originaalist kuni Arc V-ni, kasutades kõikide tegelaste originaalpakke. Kaardipakid muutuvad ise läbimängimise ajal, et vastaksid sellele pakile, mida multikas antud hetkel kasutati. Väga kõva nostalgialaks lapsepõlvest!

4. Pokemon Sword/Shield

Esimest korda vaatasin ma „Pokemoni“ multikaid aastal 1999 Saksamaa kanalilt RTL II ning see oli minu kõige esimene kokkupuude kõnealuse seriaaliga. Tol hetkel olin ma vaid 9aastane. Nüüd, 20 aastat hiljem on suutnud see maailm mind oma uute teostega iga kord tagasi endasse tõmmata ning üllatada. Kuigi Sword/Shield teose ümber oli väga palju negatiivseid uudiseid, julgeks ma öelda, et nutt ja hala olid üldjuhul ilma asjata ning Gamefreak on järjekordselt saanud hakkama ühe väga vägeva mänguga!

3. Apex Legends

Ainuke õige battle royale mäng. Kiire liikumine, hea graafika, vägevad tegelased, sujuv mängitavus, pidev arendajate toetus. Relvad käituvad siin mängus hästi, automaatse valanguga lastes pole neil juhuslikku tagasilööki (nagu PUBG-is) ning kui tulistad kellegi suunas, siis ta ei ehita sulle momendiga Hiina müüri ette (Fortnite). See mäng on puhas mano a mano – loeb see kui palju täpsem sa vaenlasest oled. Positsioon mängib siin mängus vähe rolli, sest alati on meeskonnas keegi, kes suudab sind paremale positsioonile paigutada. Ma võiksingi jääda loetlema, miks Apex Legends see ainuke ja õige on!

2. The Outer Worlds

https://www.youtube.com/watch?v=Oxlflrh_Pzw

Ma olen suur Fallout seeria austaja ja kes ei tea, siis The Outer Worlds on loodud sama meeskonna poolt, kes tegi Fallout: New Vegase. Kuna Bethesda ise ei suutnud korralikku Fallouti meile tuua (Fallout 76), siis vähemalt tegi seda Obsidian Entertainment.

Fallout 76: Who are you?
The Outer Worlds: I’m you, but stronger.

1. Fire Emblem: Three Houses

Siinkohal ma ütleksin, et Fire Emblem: Three Houses on mäng, mille pärast tasuks endale osta Nintendo Switch. Selles mängus on kõik elemendid olemas. Vägev maailm, veel vägevamad tegelased, ilus graafika, klassikaline süžee, noa selga löömine ja mõtlema panev mängukogemus. Üks kõige lahedamaid asju kõnealuse teose juures on fakt, et see on 100% häälnäideldud, isegi kõrvaltegelaste omavahelised jutud! Three Houses maksab vaid 60 eurot ja selle raha eest saad sa umbkaudu 200 tundi meelelahutust. Mida veel tahta?