fbpx

PlayStation Vita – pihukonsool, mille kontseptsioon paberil enam kui ideaalne tundub, on olnud oma sünnist alates pigem peksupoisi rollis. Ka Sony ise suhtus enda loomingusse pigem külmalt. Seetõttu saime rääkida PS Vita surmatunnistusele alla kirjutamisest juba 2015. aastal.

Reaalne lõpp saabus hiljem, kui keegi arvata oskas. 2018. aastal lõpetati füüsiliste mängude tootmine, seejärel teatati eesootavast konsoolide tarnimise lõpust. Ja ometigi ei suuda me ilma tolle mängumasinata elada. Nii leiamegi end punktist, kus isegi 2020. aasta ei suuda seadet meie mäludest kustutada ja jututeemadest välja puksida. Põhjus selleks lihtne.

Nimelt kerkis konsool päevakorda siis, kui mitmed Killzone: Mercenary mängijad avastasid, et ootamatult suleti teose mitmikmängu serverid. Jah, te lugesite õigesti, PlayStation Vita peal mängitakse kõnealust teost tänini interneti vahendusel. Esmalt jõudis teade serverite sulgemisest Redditisse, kus mures mängijad uurisid, kas keegi teinegi on sattunud probleemi otsa, millest tulenevalt ei saada netimängule ligi. Sellele järgnesid sarnased kaebused ning lõpuks ka ühe kasutaja jutt sellest, kuidas tema vestlus Sony klienditeenindajaga lõppes kinnitusega selle kohta, et tõepoolest on serverid manalateed läinud.

Kõikide nende kümnete inimeste rõõmuks tundus tegu olevat tühipalja tehnilise veaga. Päev peale esialgsete uudiste ilmumist täitusid serverid taas inimestega ning netis madistamine jätkus. Redditit sirvides jäi silma, et üheks neist inimestest on keegi, kelle kasutajanimeks on „legofreak“. Lõbusat mängimist sulle!