fbpx

ARVUSTUS: Minecraft Dungeons

Minecraft Dungeonsi ilmumisega on Xbox Game Studios (endine Microsoft Games) tõestanud, et suudab laiendada populaarset Minecrafti universumit.

Mojang Studiose ja Double Eleveni koostöös valminud märulirollikas meenutab Diablot. Oma lihtsa ülesehitusega on Minecraft Dungeons mäng, mis suudab pakkuda midagi nii uutele kui ka kogenud mängijatele. Märulirollika žanrile kohaselt on mängija ülesandeks kollidega arveid klaarida ning seeläbi üha paremat varustust jahtida. Saadud varustusel on erinevad omadused (näiteks võib külmrelv välku lüüa või vastaseid mürgitada, mõni laskerelv tulistab kiiremini ja muud säärast).

Mäng sisaldab kuut erinevat raskustaset, alustades lõõgastava seiklusega ning lõpetades pingelise madistamisega. Ja see on mängu tugevus – võimalus valida, millist väljakutset mängija soovib. Raskustaseme tõstmisel lisatakse mängu tugevamaid vastaseid. Samas on kõrgematel raskustasemetel leitud varustus parem, mis omakorda kannustab mängijaid enda oskuseid proovile panema. Visuaalselt on teos truu algmaterjalile. Maailm on kirgas, humoorikas ja kandiline – täpselt nagu Minecraft.

Antud ülevaade on kirjutatud personaalarvuti versiooni põhjal. Sätetes on olemas enamik tähtsamaid valikuid: kasutajaliidese suuruse reguleerimine, tavalisemad graafikasätted (V-Sync, FPS Limit, Anti-Aliasing, Bloom), helitugevused, muudetavad nupud. Mitme puldi olemasolu korral on kahel kuni neljal mängijal võimalik mängu ühe seadme peal samal ajal mängida. Olemas on ka mitmikmängu tugi üle võrgu (selleks on loomulikult kõigil mängijatel vaja enda koopiat mängust).

Ülevaate kirjutamise ajal sisaldab Minecraft Dungeons üheksat omanäolist maailma. Iga maailm on osaliselt genereeritud, mis tähendab, et sama taseme uuesti külastamine peaks mängijale pakkuma natuke teistsuguse mängukogemuse. Tegelikkuses mõjuvad genereeritud levelid suhteliselt sarnasena – on erinevusi, aga need on väikesed. Kui millegi kallal nuriseda, siis võiks mäng sisaldada rohkem erinevaid tasemete tüüpe. Viimase info kohaselt on mängule plaanitud vähemalt kaks lisapakki, mis sisaldavad kahte uut maailma.

Minecraft Dungeons on saadaval Windowsi, Xbox One’i, PlayStation 4 ja Nintendo Switchi platvormidel. Mängu hind on 20 või 30 eurot. Kallim versioon sisaldab lisaks mängule kahte lisapakki, keepi ja lemmiklooma kana. Kui mängijale pakub huvi võimalikult hea varustuse kogumine ning kõrgematel raskustasemetel mängimine, on mängu pikkus umbes 20 või rohkem tundi. Mängu pikkus jääb 5-7 tunni kanti neile, keda kõrgemad raskustasemed ei köida.

Tegemist on väärilise lisaga Minecrafti maailma. Hind on kooskõlas mängu pikkuse ja kvaliteediga. Minecraft Dungeons toob mängijani värskendava tõlgenduse märulirollika žanrist. Mida toob kaasa mängu tulevik, seda näitab aeg – juulis on oodata esimese mängulisa ilmumist.

Mängu tugevad küljed:
• Hinna ja kvaliteedi suhe paigas
• Võimalik mängida üksi või mitmekesi
• Ei esita riistvarale kõrgeid nõudmisi
• Kirev maailm, kaasahaarav mängitavus

Mängu nõrgad küljed:
• Mäng võiks sisaldada rohkem maailmu ja olla pikem