fbpx

Jah, sa oled sellise pealkirjaga nimekirja varem internetis näinud ning osad mängud, mis allolevasse edetabelisse jõudsid, ei üllata sind kohe üldse mitte. Ja ometigi on sul põhjust edasi lugeda, sest siia-sinna on mahtunud ka paar üllatust! Lisaks pole parimat viisi, kuidas juhatada sisse meie esimene Nintendo Nädal™, kui rääkida konsoolist, mis legendaarse Jaapani mängukompanii mülkast (need viis aastat, mil Wii U turul oli) välja tiris – Switch.

Mario Kart 8 Deluxe

Alustame kohustusliku klassikaga. Mario Kart 8 Deluxe on seeria vaieldamatult parim osa, mis sisaldab ääretult suures koguses tegelasi, karte ja radasid. Lustakas kardisõidumäng võib hetkega muutuda sõbralikust võidusõidust karmiks rivaalitsemiseks, ent lõppkokkuvõttes on tegemist äärmiselt südamliku ja rõõmsa elamusega. Isegi siis, kui tuleb  internetis võhivõõrastelt kaotusi vastu võtta.

Picross S seeria

Võibolla on järgmine sissekanne pisemat sorti sohitegemine, sest ühe mängu asemel on neid (vähemalt praeguseks ilmunud) lausa neli. Samas tähendab see, et kui esimeses teoses leiduvad Picross mõistatused on kõik lahendatud, saab asuda kohe uute kallale. Iga järgnev episood tutvustab mõnda uut elementi, mis toimiva, ent ehk pisut kulunud valemisse värskust süstivad. Õnneks on teoste lihtne mängitavus piisavalt ajatu, et mängijat igal hetkel kaasa haarata, juhtugu see kas täna, homme või 27 aasta pärast.

Dragon Quest Builders 2

Okei, Dragon Quest Builders 2 on saadaval ka muudel platvormidel, aga nagu me teame, muudab Nintendo Switchi võimalus kõik mängud igale poole kaasa võtta need automaatselt kordades ägedamaks. Seega on kõnealune versioon automaatselt kõige parem! Äärmiselt nunnu disainiga teos segab kokku Akira Toriyama karakterid, minecraftiliku ehitamise ning suurte kaartide avastamise. Dragon Quest Builders 2 parandab kõik esimese osa vead, pakkudes meile peaaegu ideaalse elamuse.

Pokemon Let’s Go Pikachu & Eevee

Jah, Pokemon Sword & Shield eksisteerivad, aga! Nende kahjuks räägib asjaolu, et tegemist pole Pokemon Yellow uusversiooniga, mis rõhub nostalgiale, ent toob lauale ka ohtralt uuendusi, mida seeria hädasti vajas. Võimalus pokemone kaardil näha, et mitte ootamatute võitluste otsa jalutada? Jah, palun! Jätta hüvasti nõudega, et võitlusloomake tuleb enne püüdmist oimetuks peksta? Fantastiline! Lisame siia ääretult kauni visuaalse ilme (element, mille poolest Sword & Shield alla jäävad) ning meil on olemas võidu valem!

The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Sa teadsid, et see tuleb. Breath of the Wild on absoluutselt fantastiline elamus ning võiks öelda, et parim, mida The Legend of Zelda seerias eal nähtud. Selle avatud maailm suudab pidevalt seiklusjanu tekitada ning iga väiksemagi nurgataguse avastamine on suurejooneline elamus. Tegemist on imelise teosega, mis suudab mängijat üllatada nii esimesel, kümnendal kui ka sajandal mängutunnil. Level1 Aasta Mäng 2017 teeniti auga välja.

Animal Crossing: New Horizons

Animal Crossing: New Horizons on suurepärane. See on mitte millegi tegemise mäng, mis suudab iroonilisel kombel pakkuda tegevust sadadeks tundideks (siinkirjutaja on suutnud praeguseks mängust välja pigistada üle 200 tunni). Tõsi, teos pole mõeldud igaühele ning kui virtuaalne rutiin ja argised tegevused on miski, millest sa tahaksid hea meelega suure kaarega mööda kõndida, pead lohutust leidma mõne muu mängu seltsist (mida siin nimistus õnneks ohtralt on). Teisi ootab ees aga põgenemine troopikasse ning uue elu alustamine.

Baba is You

See on mõtleva inimese teos. Baba is You on mõistatusmäng, mille sarnast pole varem nähtud. Näiliselt pole sel ühtegi reeglit, mis seda ohjas hoiaks, ent tegelikkuses on lood absoluutselt vastupidised. Iga liigutus peab olema kalkuleeritud, sest vastasel juhul jääb mängija igaveseks mõistatuse sisse lõksu ja peab elu lõpuni pead murdma, et kuidas õige lahendus välja näeb (või siis vaatab selle hiljem internetist järgi, eks igaühele oma).

Super Mario Odyssey

Platvormerid on lahedad. Kõnealuse žanri vaieldamatu liider on aga Super Mario ning 2017. aastal ilmunud Odyssey kinnitab seda fakti. Tegemist on mänguga, mis on fantaasiaküllane, värviline, äärmiselt lihvitud kontrollsüsteemiga ning, mis platvormerite juures alati oluline, see pole kunagi frustreeriv. Super Mario Odyssey on algusest lõpuni (12-60 tunni jooksul, olenevalt pühendumusest) üdini nauditav. See on läbi ja lõhki Nintendo maagia!

The Touryst

The Touryst oli otsast lõpuni totaalne lõbukarusell. Mul on siiralt kahju, et me sellest möödunud aastal rohkem ei rääkinud, kuna tegemist on äärmiselt kvaliteetse pusle-platvormikaga, mis võlus koheselt enda visuaalse stiili ja kiirelt hoomatava mängitavusega. Nimele kohaselt rändas nimetu turist mööda erinevaid saarekesi, täitis ülesandeid ning kogus müstilisi artefakte. The Touryst on ideaalse pikkusega ning pakub enda 5 mängutunni jooksul piisavas koguses variatsiooni.

Never Stop Sneakin’

Never Stop Sneakin’ on austusavaldus esimesel PlayStationil ilma teinud Metal Gear Solidile. Lisaks on tegemist ühe harvema indie-mänguga, mis eirab tavapärast harjumust kasutada 8- või 16-bitist graafikat ning kurameerib selle asemel hoopiski kaks korda kõvema kraamiga, ehk 32 bitiga. See on jabur, ehk pisut monotoonne, ent suudab oma konksud äärmiselt efektiivselt mängija naha alla poetada.