fbpx

Ma olin vee all ananassi sees

Käsna-Kalle Kantpüks on minu jaoks siiani jäänud üheks müstiliseks olendiks. Küll olin ma liiga noor, et teda mõista, siis tundsin end aga liiga vanana. Samas olen alati kogenud mingit salapärast kattuvat võnkesagedust selle kollase porgandihäält omava ja vahel ehk isegi lihtsameelsusele kalduva tegelasega.

Üks asi on aga kindel – SpongeBob SquarePants: Battle for Bikini Bottom – Rehydrated on esimene Käsna-Kalle videomäng, millega kokku puutun.

Sellises defineerimatus 2020. aastas on vaja väikest lihtsat, igapäevast huumorisüsti. Selleks, et mitte mõelda, mis paari lühikese kuu jooksul juba kogetud või mida käesolev aastanumber veel varuks hoida võiks. Käsna-Kalle tundub sellises tumedas olevikus ning hirmuäratavana näivas tulevikus isegi sobilik kaaslane, kellega koos veeta üks õhtupoolik. Pole isegi vahet, kas aastast 2003 pärit mängu originaalversioon tuleb tuttav ette või mitte.

SpongeBob SquarePants: Battle for Bikini Bottomit mängides on teose juured ka tuntavad. Või taandub asi sellele, et ma pole antud žanriga pikalt kokku puutunud. Ehk jäävadki sellised viimased teosed just samasse 2003. aastasse. Aga kes seda enam mäletab! Battle for Bikini Bottom tuletab meelde vanu häid aegu ning seda heas mõttes: kõik on värviline, rõõmus, lihtne ning saab isegi naerda. Mida veel tahta?

Siinkohal ei analüüsi ma seda, mida on teos kaasa toonud kaasaega või mida on muudetud. Sest see ei oma mängu puhul tähtsust. Küll on tegemist ääretult lõbusa, lihtsa ning seejuures vajaliku mänguga, millega üheks või paariks õhtuks oma hallist argipäevast eemalduda ning meenutada seda, mida tähendas olla laps, kes ei mõista Käsna-Kalle Kantpüksi huumorit.