fbpx

Level1 käimasoleva Nintendo nädala raames oleme oma jälgijaskonnani toonud pigem uuemat sisu, mida tarbida kompanii ülipopulaarsel käsi/kodukonsoolil Switchil. Samuti oleme lahanud mitte just kõige populaarsemat Wii U-d.

Siiski pole me veel rääkinud näiteks sellest, kuidas anda tänapäevasem välimus Nintendo vanematele käsikonsoolidele: Game Boy, Game Boy Color ja Game Boy Advanced.

Esmalt võiks mainida, et eelnevalt mainitud seadmetele värskema ilme andmiseks tuleb arvestada, et ees ootab üsnagi kulukas ettevõtmine. Kui on soov lisaks korpuse vahetusele teostada ka ekraani väljavahetamine ja tahate patareid asendada akuga, tuleks arvestada umbkaudu 100+ eurose väljaminekuga. Kui piirduda vaid korpusega, jääb ostukorvi hinnasildiks umbkaudu 20 eurot. Lisaks suurele kulutusele tuleb kasuks ka jootmisoskus – IPS ekraani või uue kõlari vahetusega kaasnevad mõned üsnagi peened tööd.

Kirjutamise hetkel olen isiklikult läbinud vaid kõige tavapärasema etapi, milleks on korpuse vahetus, kuid olen Retromodding kodulehelt tellinud enda Gameboy Advanced SP-le uue IPS ekraani. Nimetatud kodulehelt leiad lisaks ekraanidele ka kõik muud vajaminevad jupid, et enda vanale seadmele uus hingamine anda.

Rääkides konkreetselt korpuse vahetusest, siis selles tegevuses mitte midagi keerulist pole. Sõltuvalt seadmest tuleb lihtsalt varuda veidi kannatust ning korralik kruvikeerajate komplekt, kuna üldjuhul uue ümbrisega kaasatulevate kruvikeerajatega on oht lihtsalt kruvipead ära rikkuda.

Gameboy Advanced SP näitel võib mainida, et kõige piinarikkamaks tegevuseks on ekraanihingede eemaldamine ja nende uuesti paigaldamine. Tolle sammu ehk kõige suuremaks ohuks on kas kruvikeerajaga käe veristamine või uue korpuse lõhkumine (siinkohal läks endal õnneks ja ei juhtunud kumbagi).

Kui küsida kas antud tegevus on otstarbekas, siis sellele saab vastata jah!. Suurimaks eeliseks enda sahtlisse jäänud Game Boy mudimiseks on asjaolu, et saad nautida oma lapsepõlve lemmikmänge paremal ekraanil ja uue välimusega. Juhul, kui oled soetanud järelturult räämas ja visuaalselt katkise konsooli, saad selle muuta oma äranägemise järgi viisakaks seadmeks.