fbpx

Kas kaks on traditsioon? Kui ei, siis kindlasti ei jää antud nimekiri ka kolmandata, selleks läheb lihtsalt umbes 365 päeva aega. Taaskord olen ma jõudnud punkti, kus tuleb võtta ette oma digitaalsete mängude kogud ning vaadata kriitilise pilguga üle need ostud, mida ma ei mänginud.

Sarnaselt eelmisele korrale, on ka seekordses nimekirjas teoseid, mis siiski korra-kaks laadimisakent nägid, mõni isegi paar tunnikest mänguaega. Üks ühine joon on kõigil neil mängudel siiski olemas – need oleksid väärinud tunduvalt rohkem minu tähelepanu. Kasvõi juba seetõttu, et ma nende eest täishinna välja käisin.

Half-Life: Alyx

Half-Life on ilmselt üks legendaarsemaid meelelahutusseeriaid, mille kolmandat osa on pikisilmi oodatud. Mida aeg edasi, seda enam on mänguarendusettevõte Valve kaugenenud oma harjumuspärasest tegevusvaldkonnast ning liikunud edasi tarkvara arendusse. Samas ei saa seda ilmselt keegi pahaks panna. Küll aga selgus paljudele ootamatult, et seeria kolmanda osa asemel toodi meieni Alyxi nimeline eraldiseisev lugu, mille tegevus leiab aset enne teist episoodi. Mis ehk veelgi olulisem, seda sai mängida vaid virtuaalreaalsuse peakomplekti omades. Või siis YouTube’i ja livestream’ide vahendusel. Viimast kasutas ilmselt suurem enamus.

Ajal, mil Half-Life: Alyx ilmus, omasin ma esimese põlvkonna HTC Vive peakomplekti. Seetõttu sai mäng ka omale kohe ostetud. Kahjuks on virtuaalreaalsus minu jaoks siiani pigem kohmakas kasutajakogemus kui uut mõõdet avav tehniline lahendus. Nii jäi Alyx kohe paremat aega ootama. Seda aega pole seni tulnudki. Mängu käivitamise on nüüdseks problemaatilisemaks muutnud ka asjaolu, et minu Vive rändas tolmukihi alt uute omanike kätte. Nii ootab minu Steami mängukogus olev Half-Life: Alyx mugavamat VR-seadet. Sellel aastal, ma luban seda!

Horizon Zero Dawn: Complete Edition

Seni vaid PlayStationi mängumasinatel kättesaadav olnud Horizon Zero Dawn jõudis möödunud aasta augustikuus ka arvutimänguriteni. Kuidagi aga õnnestus nii, et konsoolil ma seda mängu kordagi ei proovinud ning seda hoolimata asjaolust, et teos on sõprade-tuttavate poolt väga kiidetud. Nii sai Horizon Zero Dawn hangitud arvutile.

Konsooliversiooni tehnilisest hiilgusest oli arvutile jõudnud versioon pigem katkine ning halvasti optimeeritud. Nii jäi mäng ootama parendust või minu graafikakaardi väljavahetamist. Ilmselt on esimene juba toimunud, teine veel mitte. Sellel aastal, ma luban seda!

SpongeBob SquarePants: Battle for Bikini Bottom – Rehydrated (mööndustega)

„Käsna-Kalle Kantpüks“ on üks neist animatsioonidest, mille juurde iga paari aasta tagant uuesti naasen. Sealne teemakäsitlus ning huumor on minu jaoks piisavalt aegumatud ning ajas muutuvad, et iga taasvaatamise saateks on naerupahvakad garanteeritud. Nagu iga hea asi, on ka Käsna-Kalle oma harjumuspärastest meediumitest väljunud ning jõudnud otsapidi videomängudesse. Battle For Bikini Bottom – Rehydrated on 2003. aastal konsoolidel ilmunud teose uusversioon.

Armastusest antud tegelase vastu sai teos ilmumispäeval ka arvutis käivitatud ning selle esimesi tunde isegi striimis mängitud. Kui striim lõppes, jäi teos digitaalsele riiulile seisma. Lootsin, et mingi hetk võtan selle taas ette, kuid sinnapaika see jäi. Sellel aastal, ma luban seda!

Cyberpunk 2077 (mööndustega)

Kes läksid enne mängu ilmumist kaasa meeletul kiirusel kihutava fenomeniga nimega Cyberpunk 2077? Kes olid nende seas, kes teose ilmudes laupkokkupõrke tegid? Jah, Cyberpunk 2077 ei olnud kindlasti see mäng, mida oodati. Kas ta oli aga nii halb? Eks sellele küsimusele saavad vastata need, kes on teost minust rohkem mänginud.

Sarnaselt Käsna-Kallega sai Cyberpunk 2077 striimis ette võetud. Ning kui striim lõppes, pole mäng rohkem minu arvutis käivitunud. Sellel aastal, ma luban seda!

Command & Conquer Remastered Collection (mööndustega)

Command & Conqueri esimesed kaks osa panid mind armastama reaalaja strateegiamänge. Isegi, kui ma Command & Conquer teoseid polnud aastaid mänginud, leidis mu muusikalistis aeg-ajalt koha mängude heliriba. Seeria esimese ja teise osa uusversioonid olid minu jaoks kohustuslikud ostud. Mingil salapärasel põhjusel sai aga neid nauditud täpselt nii kaua, et saaks Level1 YouTube’i kanali videoks teha ettevalmistused ning seejärel ka need ära salvestatud. Peale seda pole ma antud mängu kordagi käivitanud. Sellel aastal, ma luban seda!