fbpx

2020 oli pandeemia tõttu kehv aasta kinofilmide jaoks, aga striimingugigantide ja videomängude kohta ei saa sama öelda. Netflix, Amazon Prime Video, Apple TV ja Disney+ astusid vahele ja näitasid maailmale, et nemad on valmis kinosid asendama.

Samamoodi olid Microsofti Xbox Game Pass, Epic Gamesi tasuta mängud, PS Plus ja Ubisoft+ valmis jagama rahvale meelelahutust, mida oli kindlasti vaja, sest kõik istusid kas kodus, olid sunnitud kodust töötama või olid üldse tööst ilma jäänud.

Minu aasta lemmikute hulgas on kolm mängu (Assassin’s Creed Valhalla, Ori and the Will of the Wisps, Fall Guys), mida poleks ostnud täishinnaga, aga sain mängida väiksema raha eest tänu Ubisofti, Microsofti ja PlayStationi kuumaksupõhistele teenustele. Lisaks sain ette võtta ka kehvema mängu nagu seda oli Watch Dogs: Legion, ilma et oleksin pidanud maksma selle eest 60 eurot. Selle asemel käisin Ubisoft+ eest välja vaid 14 eurot.

2020. aasta parimad mängud:

10. Fall Guys

9. Mafia: Definitive Edition

8. Doom Eternal

7. Ori and the Will of the Wisps

6. Cloudpunk

5. Assassin’s Creed Valhalla

4. Spider-Man: Miles Morales

3. Ghost of Tsushima

2. Final Fantasy VII Remake

1. The Last of Us Part II

Arvuti peal pakkusid fantastilisi elamusi ka Death Stranding, mida olen endale pettumuseks mänginud ainult mõned tunnid (PS4 peal üle 50 tunni), ja Horizon Zero Dawn, kuhu matsin üle 30 tunni ja millest kavatsen uue graafikaardiga veel nii mõndagi välja pigistada, sest 4K ja 120+ k/s abil on minu jaoks tegu justkui hoopis teise mänguga.

Cyberpunk 2077 ja Amnesia: Rebirth jäävad parimate nimekirjast välja, sest olen neid ainult natuke mänginud. Amnesia puhul esimest tundi ning Cyberpunki puhul esimest 30 tundi, mis minu puhul tähendab, et lõpetasin alles proloogi.

2020. aastal sain lõpuks endale lubada ka midagi uut ja selleks oli täiesti ümber ehitatud arvuti ning ebamõistlikult kallis graafikakaart RTX3080, et saaksin oma 43-tollisest 4K kuvarist viimast võtta. Irooniline on aga see, et aasta parimate mängude esimese nelja hulgas on kõik konsooli omad. Põhjendan seda sellega, et uue graafikakaardi sain alles novembris. Uuel aastal kavatsen värske graafikakaardi abil Cyberpunkist viimast võtta ja sellest võib kujuneda minu jaoks 2021. aasta parim mänguelamus.