fbpx

Sõpradele tuleb alati tähelepanu pöörata, eriti keerulistel aegadel. Selleks pole paremat viisi, kui võtta ühiselt ette mõni videomäng. Kaasaegne killustunud maailm on aga ka ühismängimise tihti teinud raskeks. Erinevaid platvorme on liiga palju, lisaks konsoolidele hakkab lõhenema ka arvutimängurite harjumuspärane maailm. Õnneks on mängutööstus järjest enam tegemas samme ühismängimise ehk ristvõrgu poole.

Siinkohal toome välja kaheksa videomängu, mis ei tunne platvormide vahelisi piire ning mida saab seetõttu sõpradega ühiselt nautida pea igal* mängumasinal.

Fortnite

Platvormid: PS4, Xbox One, Switch, PC, mobiil, Xbox Series X, PS5

Fortnite ei vaja tutvustamist ühelegi mängusõbrale. Palavalt armastatud ning samas tuliselt vihatud teos on ilmselt ristvõrkmängimisest kõige enam ka kasu lõiganud. Asjaolu, et teos suudab ühte serverisse koondada kõik erinevatel platvormidel mängijad räägib juba enda eest. Kuigi viimasel ajal tundub, et Fornite on oma kultuurilist olulisust kaotamas, räägivad nii mängijate- kui kasuminumbrid teist keelt.

Rocket League

Platvormid: Xbox One, Switch, PC, PS4

On see siis ralli? Või hoopis jalgpall? Või autopall? Omavahel suurepäraselt žanreid segav Rocket League on pioneer ka ristvõrgus mängimises. Esimesena liideti omavahel Xbox One’i ja arvutimängurid ning seejärel teised platvormid juurde. Võib vaid unistada, milline oleks olnud Rocket League’i edu siis, kui ühismängimine oleks teose ilmumisega koos 2015. aastal mängijateni toodud

Call of Duty: Warzone

Platvormid: PS4, Xbox One, Xbox Series X, PS5

Ristvõrk-mängude parim näide on vaieldamatult Call of Duty: Warzone. Pole ühtegi teist nii suurt ja mahukat teost, mida saab ühiselt sõpradega nautida kõigil enam levinud platvormidel (vabandust, Nintendo Switch). Warzone joonistab kahjuks ka väga selgesti välja suurima platvormide ülese mängimise probleemi: erinevad pettused. See aga ei tähenda, et Call of Duty: Warzone lõbus poleks. On… ja kuidas veel!

Need for Speed: Heat

Platvormid: PS4, Xbox One, PC

Paljudele võib tunduda, et Need for Speedi seeria hiilgeajad jäävad aastate taha. Samas seeria värskeim peatükk Heat suutis tõestada, et ebaseaduslikku autokultuuri ülistavat videomänguseeriat ei tasu veel pensionile saata. 2019. aastal ilmunud Need for Speed: Heati on võimalik sõpradega ühiselt mängida nii PlayStationil, arvutil kui Xboxil.

No Man’s Sky

Platvormid: PS4, Xbox One, PC

 

No Man’s Sky ilmumine oli üks viimaste aastate parimaid näiteid sellest, kuidas reklaamitud teos ning tegelikkus omavahel kokku ei sobinud. Tõsi, 2020. aasta tõi selles osas veelgi parema näite. Samas on aastatega No Man’s Sky’st saanud läbi erinevate uuenduste väga mahukas ning ka mängijatel poolt armastatud videomäng.

Brawlhalla

Platvormid: Switch, Xbox One, PS4, PC, Mac OSX, Android, iOS

Brawlhalla võib paljude jaoks olla radari alt läbi jooksnud teos, kuid see Ubisofti poolt levitatav indie-hitt on 2019. aastast ühiselt mängitav kõikidel platvormidel. Jah, seda ka õuna-arvutitel. Nüüdseks 52 erinevat tegelast sisaldav platvormer-kaklusmäng on ka väga populaarne e-spordi turniiridel.

Minecraft

Platvormid: Xbox One, PS4, Switch, PC, mobiil

Minecraft on ametlikult maailma enim müüdud videomäng. Ka aastaid hiljem suudab see kuubikutest maailm end müügiedetabelite tipus hoida. Üheks faktoriks selles edus on kindlasti ühismängimise võimalus.

Among Us

Platvormid: PC, Switch, mobiilid

Among Us suutis koroonaaega tuua sisse väga olulise ühise ajaveetmisvõimaluse. Neil, kelle mängumasin või mänguoskus Warzone’i peale ei hakanud, võtsid ette Among Usi. Asjaolu, kuidas olen näinud noori seda ühiselt bussis oma telefonidel mängimas,  räägib juba enda eest.