fbpx

Blizzard kinnitas ametlikult pikalt levinud kuulujutu – Diablo 2 uusversioon Diablo 2: Resurrected on tõesti töös ning jõuab kõikide mängijateni veel selle aastanumbri sees. Teos on saanud uue näo läbi 4K ja 144 Hz kaadrisageduse toe.

Heliriba on laiendatud Dolby 7.1-ni ning erinevad platvormid saavad cross-platvorm progression toe, mis antud kontekstis tähendab võimalust oma mängukogemust jätkata sõltumata masinast, millel seda tehakse. Kõikidele vanakooli fännidele on jäetud võimalus iluoperatsioonid tagasi pöörata ning nautida seda õiget, 20 aastat vana teost.

Diablo mänguseeria on üks neist legendaarsetest Blizzardi loodud teostest, mis näib olevat aegumatu. Seda vähemalt mälestustes ja nii kauaks, kuni nostalgia saab võitu ning võetakse reaalselt ka vana armastatu taas ette. Samas on Blizzard tõestanud, et esimesel armastusel on ka siiani lööki. Nii juhtus World of Warcraft Classic serveritega, mis ujutati üle noorusaega meenutada soovijate poolt. Samas, vaadates esimest treilerit, tundub, et uuenduse ongi saanud vaid mängu audiovisuaalne pool. Ka on 20. aasta jooksul tutvustatud liiga palju uusi mängumehhaanikaid, mille puudumine tekitab ebamugavustunde. Jah, me mängurid oleme rikutud!

Diablo 3 ilmumisest on nüüdseks möödas üle üheksa aasta. Olin üks neist, kes esimestel päevadel serverivigade taga ootas, et mängu pääseda. Kui need ükskord lahenduse leidsid, veetsin teose seltsis umbes üks kuu ning seejärel vajus mäng unustusehõlma. Diablo 3 sai uuesti ette võetud koroonakarantiinis olles. Esialgsest teosest on nüüdseks vähe järgi jäänud ning esialgne pettumus on asendunud suure armastusega. Diablo 3 on väga hea mäng! Seda tänu lugematul hulgal erinevatele mängumehhaanikalistele uuendustele, mida teosesse 9. aasta jooksul lisatud on.

Kui Diablo 2 ilmub sellisena nagu see oli 20 aastat tagasi, kas ikka armastame seda? Armastuse all ei pea ma silmas, kas ostame selle. Seda niikuinii! Küsimuse taga on aga olukord, kus teos on võimeline taas neelama enda alla neid kümneid ja kümneid kui mitte sadu tunde. Just nagu vanasti.

Viimasel ajal on näiteid nööri mõlemast küljest, kus ühel pool ilutseb Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2 ning teisel küljel lotendab Command & Conquer Remastered Collection. Tony Hawk suutis oskuslikult siduda mänguga kaasaegsed mehhaanikad, mis sulandusid vanaga ühtseks tervikuks, samas Command & Conquer oli pelgalt visuaalne uuendus.

Nostalgia on ohtlik tööriist, mille kasutamine nõuab oskusi. Blizzardil on need olemas! Kas neil aga jätkub energiat ja tahet seda teise kahe töös oleva Diablo mängu kõrvalt rakendada? Lisaks uusversioonile oodatakse pikisilmi ju ka Diablo Immortali ning Diablo IV ilmumist. Diablo 2 väärib parimat, aga parim ei ole kindlasti see, mis 20 aastat tagasi!

Kõigile neile, kes tahavad saada uues sisus vana, soovitan proovida Project Diablo 2 modifikatsiooni.