fbpx

Mäletate, kui Wii U veel teema oli? Nintendo toonasel mängumasinal ei läinud just kõige paremini ning internetiavarustes seilavad „eksperdid“ ennustasid, et legendaarne Jaapani kompanii peab üsna pea enda mänge teistele platvormiomanikega jagama hakkama või uksed hoopiski sulgema? Jutud Nintendo surmast olid aga ilmselgelt ennatlikud.

Nimelt avaldas arendaja-väljaandja enda eelmise fiskaalaasta tulemused ning need on muljet avaldavad. Näiteks suudeti märtsiga otsa saanud aasta jooksul soovijateni toimetada 28,83 miljonit Nintendo Switch konsooli. Võrdluseks – eelneval fiskaalaastal oli selleks numbriks 21 miljonit konsooli.

See tähendab, et 37% suurune tõus suutis ületada ka kompanii enda ennustuse. Alates 2017. aastast on ülemaailmselt müüdud 84,59 miljonit konsooli. Sellega on seljatatud pihukonsool Game Boy Advance (81 miljonit).

Mänge müüdi kokku rohkem kui 230 miljonit eksemplari. Suurimateks tegijateks olid Animal Crossing: New Horizons (20,85 miljonit), Mario Kart 8 Deluxe (10,62), Super Mario 3D All-Stars (9,01) ja Ring Fit Adventure (7,38). Tänavu ilmunud Super Mario 3D World + Bowser’s Fury müüdi 5,59 miljonit koopiat. Nintendol on nüüdseks 36 mängu, mis ületanud miljoni müüdud eksemplari piiri.

Tõenäoliselt Nintendo jõud niipea ei rauge. Maikuus tuuakse turule uue värviga Nintendo Switch Lite konsool. Lisaks levivad kõlakad, mille kohaselt peaks kompanii peagi välja kuulutama uue ja võimsama, 4K võimekusega Siwtchi verisooni.