fbpx

E3. Kõige tuntum mängumess. Loomulikult oodatakse sealt igal aastal uudiseid ja eks neid tuleb ka, kuid arvutimängurid on tavaliselt veidi kõrvalejäetute rollis.

Mina arvutitruuna üht-teist siiski taas leidsin. Säravamateks tähtedeks osutusid järjed. Irooniline, sest üldiselt ootan värskeid lugusi.

A Plague Tale: Requiem

Nagu kõlakad käisid, on Asobo kõige-kõige paremale mängule tõesti järge tegemas. Tõenäoliselt peavad Amicia ja Hugo veelgi suuremate rotihordide vastu saama. Ühest küljest olen järgmisel aastal ilmuva teose tõttu põnevil, kuid samas ka nati mures – kui kõrgele seatud latt maha aetakse, saab mu pettumus olema valus.

Far: Changing Tides

A Plague Tale: Innocence figureeris kunagi nii mu oodatuimate kui parimate kogemuste edetabelites.Täpselt sama tegi ka FAR: Lone Sails ning seegi Euroopa mänguke saab järje. FAR: Changing Tides liigub kõrbetest vette ja uue igiliikuri rännak tundub olema eelkäijast detailiderohkem. On väike lootus, et ka PC peal saame mängus seilata veel sel aastal.

Somerville

Midagi uut tuli ka siiski radarile. Somerville, mille taga seisab üks Limbo ja Inside autoritest, saab olema kõle ulmeline tulevikunägemus. Aastaid tagasi on mängu küll näidatud, kuid järgmise aasta ilmumise eel tuli asjakohaselt uuskuulutus. Limbost rääkides – välja kuulutati ka väga limbolik Silt. Tundub intrigeeriv, kuid kuna see mulje on veidi liiga kõhe, siis ma seda eraldi välja tooma ei tõtta.

Replaced

Kolmas düstoopiline sidescroller. Pikseldatud retro-futu küberpunk neoonkuues. Näeb lahe välja. Ma loodan, et võitlemine ei osutu mängu põhifookuseks. Kui selleks on lugu ja keskkonnapusled, võib siit järgmisel aastal lahe pärl kooruda.

Muud tähelepanekud

Retrotulistamiste laine pole sugugi hoogu vähendamas. Alles märtsis kuulutati, et Ion Fury saab lisa Aftershocki näol. Jaanuaris tõstis pead päris huvitav Selaco. E3 ajal ilmutas end Project Warlock 2. Viimase vastu mul täna erilist isu ei ole, kuid huvitav on trendi jälgida.

Jätkates FPSi rajal – Battlefield 2042 treiler väärib küll vaatamist, kuid kütkestas mind üllatavalt vähe. Võibolla sellepärast, et üksikosakampaaniast loobumise teade tegi mind ette kurvaks. Pikk ja efektne reklaamklipp on küll vaatemänguline, kuid 2021. aasta seni võimsaima treileri tiitel jäi endiselt hiinlaste mobiilimängu Warpath kätte.

E3 muhedaim treiler on muidugi The Outer Worlds 2 oma.

Mille avalikustamist ma tegelikult salamisi ootasin, oli mõne suurtegija julge teade, et pordib oma VR-eksklusiivi tavaekraanidele. Keegi (näiteks Medal of Honor: Above and Beyond või Half-Life: Alyx) võiks otsa lahti teha ja küllap hakkavad riburadapidi ka teised järgnema. Aga ei, sellist uudist ei tulnud. Tegelikult ongi veel liiga vara. Aga loodan edasi ning aasta-paari pärast võiks juba ehk selliseid vangerdusi oodata.