fbpx

Reaalaja strateegiamängude hiilgeaeg näib olevat kauge minevik. Kaasaegset mängumaailma domineerivad hoopis teised stiilid. Age of Empires IV aga näitas, kuidas on siiani olemas nälg selliste teoste vastu, seda nii vanadel mänguritel kui ka täiesti uutel.

Seniseks reaalaja strateegiamängude kroonimata kuningaks on 1999. aastal ilmunud Age Of Empires II. Just sellest teosest ammutab kõige tuntavamalt inspiratsiooni seeria neljas osa. Unustatud on ebavajalikud keerulised lisad ning keskendutud vaid sellele, mis oluline: erinevad ajaloolised tsivilisatsioonid, nende arendamine ning nende omavaheline võitlus.

Andri: Age of Empires III tundus kui läbikukkunud teos. Tõsi, ka sel oli oma võlu, kuid ei midagi ligilähedast teisele osale. Neljas on kui tagasitulek juurte juurde. Siin pole veel sellist mängumehhaanika puhtust, mis lubaks teosel saada täieõiguslikuks e-spordimänguks, kuid anname veidi aega. Kõige tähtsam on, et Age of Empires IV on lõbus – naudi sa seda üksi, koos sõpradega või nende vastu.

Milline oli sinu arvates 2021. aasta kõige ägedam videomäng? Jaga meiega enda arvamust SIIN!