fbpx

MängudeÖÖ, Maarjamaa üks legendaarsemaid videomänguüritusi, tuleb taas! Sel kevadel naaseb mängupidu taaskord juurte juurde, leides aset kino Sõprus seinte vahel. Põhjuseid üritust külastada on hulganisti, üheks suurimaks aga magusate auhindadega turniirid. „Noh, kevadine MängudeÖÖ annab ju soodsa ja lihtsa võimaluse endale PlayStation 5 hankida,“ sõnab peakorraldaja Andri Allas muheledes.

Tõsi ta on – Sony uusim mängukonsool võis ju ametlikult turule jõuda juba 2020. aasta novembrikuus, ent nii Eestis kui mujalgi on selle soetamine jätkuvalt üpriski keeruline. MängudeÖÖ jagab neid ära aga lausa kahele inimesele! Ihaldusväärse mängumasinaga jalutab koju jalgpallimängu FIFA 22 turniiri võitja, teine seadmetest kuulub aga inimesele, kes suudab esimeseks tulla MängudeÖÖ ühel kõige omapärasemal võistlusel – kivi-paber-käärid!

„Oleme ühe korra varem MängudeÖÖl kivi-paber-käärid turniiri korraldanud ning see osutus üllatavalt populaarseks,“ tõdeb Allas. „Sel korral otsustasime, et iroonilisel kombel saab videomänguürituse peaturniiriks just selline analoogmäng, mis ei puutu virtuaalmaailmaga üldse kokku“ Allase sõnul annab kivi-paber-käärid ka suurema võiduvõimaluse neile inimestele, kes pigem hobimängurid ning turniiride tarbeks trenni ei tee.

Lisaks eelnimetatud võistlusele toimub ka juba klassikaliseks saanud kaklusmänguturniir. Sel korral tehakse sotid selgeks eestlaste ühes lemmikteoses Tekken 7.
Mängudega saab tutvuda ka väljaspool võistluseid. Kohapeal on nii retromängudele pühendatud ala, samuti saab arvutite peal avastada, mida annavad niigi fantastilistele teostele juurde modifikatsioonid. Eesti mänguarendajad näitavad, mille kallal nad agaralt tööd teevad ning lubavad külastajatel olla esimeste seas, kes nende loomingut enda käega katsuda saavad.

„Me läksime programmi kokku pannes natuke pööraseks,“ tunnistab Allas ning avaldab, et ühel hetkel saavad kõik näha show-maadlust. „Loodame, et kedagi läbi ekraani ei visata,“ sõnab peakorraldaja ja naerab. Pilke hakkab püüdma ka freestyle-jalgpallur, kes demonstreerib, kuidas palliga trikke teha. Emotsioone pakuvad lisaks veel Comedy Estonia koomikud ning õhtule panevad punkti DJ-de ja VJ ühisprogramm, mis hellitab kõrva ja pakub silmailu.

MängudeÖÖ toimub 23. aprillil kinos Sõprus. Üritus algab kell 21.00. Piletid on saadaval Nohikupoest Laegas hinnaga 15,90€.