fbpx

Tegemist on retoorilise küsimusega. Maailm on küüniline ja etteaimatav. Kui miski on piisavalt populaarne ja toob raha sisse, siis pole imestada, et seda edu tahetakse jätkata. Aga siiski – miks just Warzone 2?

Battle royale mängude edu saladuseks tundub olevat asjaolu, et nende sisu on pidevas muutuses. Parimaks näiteks on Fortnite, mille kaardilt võib pea iga nädal leida midagi, mida seal varem polnud. PUBG keskendub erinevate kaartide tegemisele, et elamust kasutajate jaoks piisavalt värskena hoida. Apex Legends kasutab mõlemat nippi.

Call of Duty: Warzone on samuti enda kaarti aeg-ajalt muutnud. Mõeldud on isegi mitme uue kaardi lisamisest. Seda on aga pärssinud tehnilised probleemid. Ma ei tea, milliste IT-võlurite musta maagiat Call of Duty arendajad kasutavad, ent kuidagi on suudetud jõuda punkti, kus nende teoste mahud aina kasvavad. Kaardiuuenduste allatirimine võib aga tähendada seda, et pead terve mängu uuesti alla laadima.

Isegi arendajad on sellest aru saanud ning öelnud, et soovivad küll uut sisu lisada, ent see tooks endaga kaasa tagasilöögi. „Need mahud on kuradi hullud,“ on öelnud Josh Bridge. Tal on õigus – mäng võib uutel konsoolidel ulatuda sadadesse gigabaitidesse. Peamiseks süüdlaseks on asjaolu, et praegune Warzone on üles ehitatud 2019. aasta Modern Warfare’i mootorile.

Seega jõuame tegeliku vastuseni. Uut Warzone’i on vaja selleks, et see töötaks normaalselt. Et see ei rikuks kasutajate elamust. Sest praegu, iga uuendusega, kaotab Warzone mängijaid.

Teisalt toob see endaga kaasa veidra olukorra, kus arendajad ehitavad valmis täpselt sama mängu mõne pisikese uuendusega. Activisioni jaoks poleks see midagi uut. Mäletame ju kõik Destiny 2-te, mis praegu koosneb poolenisti samast sisust, mis esimene osa.

Tõenäoliselt juba sel sügisel seisame silmitsi olukorraga, kus suur osa esimese Warzone’i mängijaid hülgab enda senise mängu ja liigub uue juurde. Kui kaua selline mudel aga pingele vastu peab? Mäletate Blackouti? Seda battle royale mängulaadi, mis eksisteeris koos Black Ops 4-ga?

Jah, mina ka mitte.