fbpx

Speedrun ehk kiirläbimine on omapärane harrastus, kus mängija kasutab oma teadmisi ja mängumootori omapärasid, et läbida mäng (või segment sellest) võimalikult kiiresti. Üldjuhul kuvatakse  inimeste saavutused Speedrun veebilehe edetabelites.

Eestis on enam kui 1300 Speedrun.com registreeritud kasutajat, kuid aktiivseid on vaid käputäis. Oleme võtnud eesmärgiks neile natuke tähelepanu pöörata 17. septembril aset leidval MängudeÖÖl.

22:00 – 23:10
KuningasESTCyberpunk 2077 „Title Screen“ segment

Cyberpunk reetis ilmudes päris paljude mängurite ootused. Mitmed kirjeldavad teost kui vigast toodet, kuid kiirläbijate jaoks tekitab suurt huvi just see, kui palju annab katkist mängumootorit ära kasutada. KuningasEST naaseb pikaajalise pausi järel MängudeÖÖle ning tutvustab kõnealuse mängu omapärasid sissejuhatuse faasi ajal.

23:20 – 00:00
Pisike vahepaus palgamõrvarina: MrKaKossHitman 3: Season 3

Agent 47 on kurikuulus palgamõrvar, kes on meie ekraanidel lepinguid täitnud aastast 2000. Selle pika ja kiidetud mänguseeria viimases väljalaskes näeme MrKaKoss’i läbimas ülesandeid kiireima võimaliku meetodi abil.

00:00 – 01:10
Ajas tagasi uues kuues: IndrekDiablo II: Resurrected

1997. aastast alates on mängijad Diablot jahtinud- Teos ise on kurikuulus oma inventuuri ja relvade süsteemi poolest, mis pakub selle märulirollika žanri nautijatele hämmastava vabaduse ja valikuvõimaluse, kuidas ehitada oma tegelast ning hävitada põrguvägesid.

Indrek on üks kuulsamaid Eesti kiirläbijaid, kes oma ala tipus olnud juba aastaid, olles oma aega pühendanud sellele, et olla kiireim Diablo II mängija. Seekord näeme teda tegemas sama, ainult natuke uuemas versioonis.

01:10 – 02:20
Nostalgiapauk: qoznyyyGrand Theft Auto: Vice City

Kogu meediatööstuse kuulsaim mänguseeria GTA pakub mängijatele iga iteratsiooniga aina rohkem vabadust. Võime lõputult jääda vaidlema, milline mäng seeriast on parim, ent paljud on nõus, et kõige rohkem iseloomu omab neist Vice City.

Läheme ajas natuke tagasi 80ndate alternatiivsesse Miamisse, kus qoznyyy näitab meile, kuidas peategelasest Tommy Vercettist saab allmaailma kõige võimsam juht, surudes terve linna oma käe alla.