fbpx

Viimaste aastate jooksul oleme aina rohkem olnud tunnistajaks sellele, kuidas Eestis ja eestlaste poolt loodud videomängud suures laias maailmas laineid löövad. Disco Elysium, Death and Taxes, Haiku, the Robot, Into the Radius VR. See nimekiri kasvab iga päevaga.

Millised nimed sellesse nimistusse järgmisena lisatakse? Vastuse sellele küsimusele võid saada MängudeÖÖl, sest just seal võid leida suurima Eesti mängude ala! Kohal on Maarjamaa mängutööstuse vanad olijad ja uued tulijad, et näidata sulle, mille kallal parasjagu tööd tehakse.

Aga sa ei pea ainult enda silmi uskuma – mänge saad ka ise proovida! On aeg tutvustada teoseid, mis sind üritusel ootavad:

IMMORTAL: And The Death That Follows

IMMORTAL: And The Death That Follows on külgvaates madistamismäng, mida iseloomustavad rogue-like elemendid. Teos on inspiratsiooni ammutanud nii kaklusmängudest kui ka 90ndate animeseriaalidest. Mängu jooksul tuleb vastamisi astuda arvukate vaenlastega, ent vedada vägikaigast ka enda sisemise deemoniga. Seda kõike selle nimel, et põgeneda dimensioonidevahelisest vanglast, kus hoitakse kõige riukalikemaid ja võimsamaid pooljumalaid.

BLASTRONAUT

Tänavu juulikuus jõudis BLASTRONAUT Steami varajase ligipääsu raames avalikkuse ette. Tegemist on ellujäämismänguga, kus kehastud kosmosekaevuriks. Sinu ülesandeks saab protseduuriliselt genereeritud levelites ressursse otsida, enda baasi ehitada ning, mis kõige tähtsam, ellu jääda!

Haiku, the Robot

Kuigi esmapilgul tundub Haiku, the Robot olevat täiest tavaline ja nunnu külgvaates platvormikas, siis üsna pea selgub, et see peidab endas palju enamat. Mehaanilise maailma sügavustesse viiv seiklus on täis avastamisrõõmu ning võitluseid ellujäämise nimel.

Broken Alliance

Death and Taxesi loojate järgmine teos võtab šnitti klassikalistest arvutimängudest Heroes of Might and Magic, Age of Wonders, Master of Magic ja Disciples. Tegemist on käigupõhise strateegiamänguga, mis viib mängija fantaasiarikkale seiklusele. Lisaks maailma avastamisele saab mängija eesmärkideks enda kuningriigi suurendamine ja armee arendamine. Tulised võitlused sünnivad aga tänu unikaalsele kaardisüsteemile.

Fredyssey

Fredyssey on loopõhine seiklusmäng mobiilidele. Teoses tuleb võidelda koletistega, koguda ressursse ja täita erinevaid ülesandeid. Seda kõike ühe lihtsa eesmärgi nimel – aidata mängu kangelasel naasta koju pärismaailma.

ENCODYA

Aasta on 2062. 9aastane vaeslaps Tina ning tema sõber SAM-53 (kes, muuseas, on suur robot) elavad Neo-Berliini kõledatel tänavatel. Ühel saatuslikul päeval avastab Tina, et tema isa on tüdrukule jätnud olulise missiooni – päästa maailm halluse käest. Nii asubki mängija koos Tina ja SAMiga uskumatule seiklusele, mille käigus külastatakse erinevaid dimensioone.

Clunky Hero

Rufusel on peas ämber ja käes luud. Just sellise varustusega asubki mees seiklema ohtusid täis maailmas. Külgvaates metroidvania mängus on pandud suurt rõhku ka loole, lisatud kamaluga rollimängude elemente ning otse loomulikult huumorit!

Headbangers in Holiday Hell

Kui on žanr, mille esindajaid pole kunagi liiga palju, on selleks jõuluteemalised videomängud. Headbangers in Holiday Hell ei ole aga tavapärane rõõmus tähistamine, oh ei! Siin antakse hoopis korralikult pasunasse. Ah et kellele? No muidugi jõuluvana enda vägedele!

Exodus of Souls

Exodus of Souls maailm tundub süngemast süngem. Kolmanda isiku vaates märul näikse kiskuvat ka üpriski veriseks. Küll aga leidub ka helgemaid hetki. Näiteks teeb südame soojaks meie kangelase nimi – Kalev. Õige eestlane!

Into the Radius VR

Kuigi paljud teisedki teosed nõuavad enda mängijatelt seda, et nood ellu jääksid, ei tee ükski neist seda nii veenvalt kui Into the Radius. Põhjust ei pea ka kaugelt otsima. Teos viib su nimelt virtuaalmaailma ning teeb seda niivõrd usutavalt, et sa unustad kiirelt, et tegelikult ei aja mutandid sind mööda kõledat tühermaad taga!

Armed Expats

Ühiskond on lagunenud. Mängija peab hakkama saama sellega, mida leida suudab. Hankima peab relvi, moona ja muud varustust, mida kasutada enda kaitsmiseks või vajalike ülesannete täitmiseks. Armed Expats on VR-mäng, mis tähendab, et mängijat ootavad ees realistlikud keskkonnad, kus ellujäämise nimel võitlema hakata.

Artist Life Simulator

Kunstniku elu ei ole lihtne, eriti 19. sajandil. Tuleb leida piisavalt inspiratsiooni, et värvid kõige kaunimal viisil lõuendile kanda. Seejärel tuleb valmistatud teosele ostja leida, sest kunstniku näpud on alati põhjas, ent elu vajab elamist! Kas sina saaksid hakkama?

Ja see pole veel kõik…

MängudeÖÖ toimub 17. septembril Ülemiste Keskuse Apollo kinos. Üritus algab kell 21:00 ning pileteid saab sinna seotada Apollo veebilehe kaudu.