fbpx

Goat Simulator sai alguse Rootsi stuudios Coffee Stain Studios aset leidnud mängujämmist, kus ettevõtte töötajatele anti üks kuu aega, et teha tööd täiesti vabalt valitud idee kallal. Sündis video, mis otsustati laadida ettevõtte ametlikule YouTube’i kanalile. Sellele järgnes üle ootuste positiivne vastukaja ning edasine on juba ajalugu.

Keerame kalendris pea kaheksa aastat edasi, kust vaatab vastu 2022. aasta 17. november. Ilmub Goat Simulator 3! Ei, see ei ole seeria kolmas osa – seeriale iseloomulikult otsustati teine osa vahele jätta ning siirduda kohe kolmanda arenduse kallale.

Sarnane suhtumine peegeldub ka kogu ülejäänud mängus. Kui esimene võlus oma piiritletud vabadusega, kus kindlas väikeses kahest tsoonist koosneval kaardil sai tekitada totaalset kaost, siis kolmas osa meenutab rohkem juba klassikalist videomängu. Ka siin on olemas objektidest läbikukkumised, kaootilised füüsikareeglid ning täiesti juhuslikud momendid, mis ei allu kuidagi normaalsele mõtlemisele. Neile lisaks on uude mängu toodud rohkem sisu ning ka midagi ülesannete sarnast, tänu millele saab oma kontrollimatut kaose tekitamist veidi paremini suunata.

Teos on täis poogitud erinevate videomängude humoorikaid viiteid, olgu nendeks Wolfenstein, Skyrim või näiteks Tony Hawk’s Pro Skater. Selle kõrval ei võta ka ülejäänud osa mängust end tõsiselt. Lisaks on võimalik teost nautida kuni kolme kaaskitsega, et ühiselt koos kaost luua.

See loob tervikliku lõbusa ajaviite, just mida võib vaja olla siia pimedasse ja pigem masendavasse halli argipäeva.