fbpx

Järjekordne aasta on otsa saamas, mis tähendab, et aeg selgeks teha, millised videomängud paistsid tänavu teistest enim silma. Level1 liikmed kogunesid kokku ning otsustasid, et need 10 teost jätsid meile kustumatu mulje. Millised on need mängud ja põhjused?

K. E. Saks: Dorfromantik on ideaalne mäng, millega oma aju välja lülitada ja mida näiteks Zoomi vestluse kõrvale mängida (olen selles mitmekordselt süüdi). Mäng on reeglite poolest väga lihtne ning audiovisuaalselt ahvatlev. Ma ütleks, et ta sarnaneb pigem lauamängule kui videomängule, aga see on isegi üks plusspunkt mängu kasuks, sest kõnetab seetõttu ka laiemat mängijaskonda. Tänapäevasel üleküllastunud indie-mängude maastikul on päris haruldane kohata midagi niivõrd lihtsat, aga unikaalset!

Sten: Lihtsuses peitub võlu ning Dorfromantikus peitub mõlemat kamaluga. Minu jaoks polnudki Dorfromantik väga mäng, vaid pigem lihtsalt mõnus viis, kuidas aega veeta. Pisikeste linnade, metsade, jõgede ja põldude kokkusobitamine viis mõtted mujale ja pehmete värvide vaatamine tekitas hea zen tunde.

Milline oli sinu arvates 2022. aasta kõige ägedam videomäng? Jaga meiega enda arvamust SIIN!

Kas teadsite, et tänavu ilmunud zen mõistatusmäng Dorfromantik on arvuti peal mängitav ka meie emakeeles? K. E. Saks sai suvel kontakti Toukana Interactive mänguarendajatega ning seejärel anti talle luba lokaliseerida mäng eesti keelde. Kahjuks ei saanud keelt üle kanda mängu Switchi versioonile, kuna arendajad pidid tegema konsoolitootjaga lokaliseerimislepingud, aga arvuti versioonid nii Steami kui ka GOG.com keskkonnas lubavad valida mängimiseks eesti keele!