fbpx

AOC on üle terve maailma tuntud tehnoloogiafirma, mille seadmeid võib leida nii kontoritest kui ka professionaalsete e-sportlaste kodudest. Nende AGON seeria on mõeldud just viimastele – AOC AGON seadmeid eristavad teistest silmapaistev disain ja tippkvaliteediga komponendid.

Algavas arvustuste seerias vaatame lähemalt AOC AGON  valikus olevaid parimaid perifeeriaseadmeid. Esimeses osas alustame AGM600 mängurihiirest.

AGON AGM600 hiir

AGM600 on nõudvale mängurile mõeldud hiir, millel on olemas kõik olulisemad omadused, eelkõige professionaalne Pixart PMW3389 sensor 16000 DPI lahutusega, mis võimaldab kursori kiirust ja täpsust ülitäpselt reguleerida. Mida kõrgem DPI, seda täpsemad saavad liigutused olla. Lisaks kõrgele DPI lahutusele saab hiirel kiire liigutusega sisse lülitada niinimetatud snaiper-režiimi, mis paneb DPI 400 peale ja võimaldab järk-järgult juhtida hiirt näiteks snaiperrelva puhul, mis on eriti kasulik mängude ajal pingelistes olukordades. Kokku on hiirel 10 programmeeritavat nuppu, mida saab vajutada üle 80 miljoni korra tänu kvaliteetsetele Kailh klahvidele.

AGON AGM600 kasutab Kailhi 80 miljoni kliki elueaga klahve.

Lisaks korralikule sensorile toetab AGM600 NVIDIA Reflex Latency Analyzer tehnoloogiat, mis on kasulik ja tehnoloogiliselt keerukas meetod parandamaks sisendlatentsi ehk aega nupu vajutamise hetkest kuni efektini ekraanil. Nimelt, kui kasutajal on vähemalt NVIDIA 30-seeria videokaart, spetsiaalne monitor ja hiir, siis saavad nad otse üksteisega suhelda, parandades sisendlatentsi umbes 50%. Spetsiifilisi Reflex toega monitore ja hiiri on vähe, kuid parimate tulemuste saamiseks peaks kõik kolm koos töötama. Kui Reflex Latency Analyzer on riistvarapõhine (ehk vajab töötamiseks õiget riistvara), siis lihtsalt Reflex SDK töötab kõigil hiirtel ja monitoridel, kui arvutis on vähemalt 900-seeria NVIDIA videokaart, kuid tulemused ei ole siis nii silmapaistvad. Juhul, kui kodus on spetsiifiline NVIDIA Reflex-toega monitor ja 30-seeria videokaart, sobib AGM600 suurepäraselt sisendlatentsi parandamiseks riistvara tasemel. Oluline on mainida ka seda, et Reflexi peavad toetama lisaks riistvarale mängudki. Kui mängul puudub eraldi tugi selle funktsionaalsuse jaoks, siis Reflex funktsionaalsus kaob, olgu see riist- või tarkvarapõhine.

NVIDIA Reflex System Analyzeri sisendlatentsi näitajad.

Hiire ehituskvaliteet ja disain on AGONile omane: stiilne, kuid minimalistlik RGB valgustus, nahale mõnus matt-kate nuppudel ja peopesa toetaval osal ning reljeefsed kummist küljed mugavaks hiire haaramiseks ja liigutamiseks. Ergonoomiliselt on kõik suurepärane. Olles üle kolme aasta kasutanud juhtmevaba hiirt, suutis AGM600 mind üllatada ning nüüd, sõltumata juhtmest, kasutan seda igapäevaselt.

Hetkel ei ole see laialdaselt saadaval, kuid tootja soovitud hind on 54,90€, mis teeb AGON AGM600 hiire üheks tugevamaks soovituseks kõigile mänguritele, kes otsivad korralikku juhtmega hiirt.