fbpx

Parimate AGON perifeeriaseadmete arvustuste seeria teine osa on pühendatud AGON AGK700 klaviatuurile.

AGON AGK700 klaviatuur

Klaviatuurid mängivad olulist rolli arvutikasutajate igapäevaelus, ole sa kas kontoritöötaja või professionaalne e-sportlane. AGON AGK700 on mõeldud neile, kes eelistavad eelkõige mehhaanilisi klaviatuure, mugavust ja RGB-valgustust.

AGK700 kasutab punaseid Cherry MX klahve – maailma juhtiva mehaaniliste klaviatuuride klahvistike tootja loomingut. AGK700 on hetkel saadaval vaid punaste klahvidega, kuid nendel on päris mitu eelist teiste värvide ees. Punased klahvid on lineaarsed, mis tähendab, et nupuvajutused on sujuvad ja neil puudub kindel klõps. Lineaarsus tähendab ka seda, et tegu on kergete klahvidega, mis vajavad vaid 45 grammi käivitusjõudu.

Teisisõnu, ei ole vaja sõrmi pingutada, et nupuvajutus saaks tehtud. Kõige valjemat klõpsu tegevad sinised klahvid vajavad näiteks 60 grammi käivitusjõudu, ehk neid peab vajutama 25% tugevamalt, et nupuvajutus registreeruks. Sinised klahvid on ka valjemad, kuid kõigest sõltumata on nad väga populaarsed oma taktiilsuse ja tuntava nupuvajutuse klõpsu pärast, mis on näiteks tekstide kirjutamisel väga mõnus tunne. Mängimiseks on aga üldiselt punased klahvid palju sobilikumad.

Cherry MX Red klahvi liikumine seestpoolt.

Lisaks tavalistele klahvidele on AGK700-l ka muid nuppe. Vasakul on makro-nupud, mida saab AOC G-Menu programmis seadistada; üleval paremal on meedia nupud, millega saab mugavalt juhtida arvutis mängivat muusikat; ja keskel kuus kiirklahvi, sealhulgas suur ja mugav helitugevuse reguleerimise nupp.

Minu jaoks üks silmapaistvamaid AGK700 omadusi on riistvaraliselt reguleeritav RGB-valgustus. Kiirklahvidega saab mugavalt hüpata suure hulga eelsätestatud režiimide vahel ja need on tõesti pilkupüüdvad. Mõned reageerivad muusikale, teised erinevatele nuppude vajutustele, kolmandad lihtsalt joonistavad ilusaid värve ja mustreid.

Kui enamusel kasutajatest pole soovi installeerida kindlat äppi, et sättida oma soovidele vastavat valgustust, siis AGK700 võimaldab teha seda ilma mingisuguste lisaprogrammideta. Soovijad saavad muidugi AOC G-Menu installida ja sättida seal peenemaid detaile, kuid suur kummardus AOC-le just riistvarapõhise valgustuskontrolli eest.

 

AGON AGK700 meedianupud.

Lisaks ülalmainitule on AGK700-l USB läbilaskevõime, ehk klaviatuuri korpuses on lisa USB-port, kuhu saab ühendada erinevaid seadmeid. Klaviatuur toetab ka N-key rollover funktsionaalsust, ehk seade võimaldab vajutada korraga nii palju nuppe kui on vaja ning iga vajutus on registreeritav. See on oluline mängudes, kus vahel korraga on vaja vajutada seitset või enamat nuppu.

Klaviatuuri suurim pettumus oli magnetitega randmetugi. Kuigi esialgu tundub olevat tegemist mugava materjaliga, siis ühe kuuga on vasaku käe all kogu pehme osa ära vajunud ning tagasi see ei tule. Kuna see on põhiline koht, kuhu toetab vasak käsi nii tippimise kui ka mängimise ajal, siis on loogiline, et surve on kõige tugevam. Ehk mõttematerjal AOC tootejuhtidele – kas kasutada selles piirkonnas mõnda muud materjali või just vasaku randme piirkonnas seda kuidagi teistmoodi tugevdada.

RGB Cherry MX klahvid on läbipaistvad selleks, et valgus saaks neist läbi.

Hetkel on AGON AGK700 saadaval umbes 70 € eest, mis teeb sellest ühe odavaima Cherry MX klahvidega seadme turul. Isegi kui randmetugi võiks olla parem, ei mõjuta see klaviatuuri üldist kvaliteeti ja mugavust, eriti arvestades selle hinda. Julge soovitus igale punaste klahvidega mehaanilise klaviatuuri otsijale.