fbpx

Aprillinaljad on mängutööstuse jaoks olnud alati olulised. Just see on päev, kus ettevõtted saavad näidata oma turundusmeeskondade võimekust. Kes suudab välja mõelda kõige loomingulisema uue toote, mis paneb küll naerma, aga kalendrisse vaadates mõistame kiirelt, et see ei saa kunagi teoks? Nii tegi ka Asus. Või nii me vähemalt arvasime.

2022. aasta 25. veebruaril ilmus pihukonsoolide järgmine tase – Steam Deck. Enne seda tundus, et vaid mängimiseks mõeldud pihukonsoolide hiilgeaeg jääb kaugesse minevikku. Seda hetkeni, mil see tühik saab täielikult asendatud järjest võimsamaks muutuvate mobiiltelefonidega. Näis, et Valve’i arendatud Steam Deck tuli, nägi ja võitis ning kellelgi teisel pole enam võimalustki. Nii võttis Asus valge kinda ja heitis selle Valve’i suunas, tutvustades oma uut taskusse mahtuvat seadet ROG Ally. Kuna antud toote avalikustamiseks valiti just 1. aprill ning reklaamvideo oli isegi veidi naljakas, ei pööratud sellele suuremat tähelepanu. Välja arvatud kommentaarid, et selline toode võiks ka päriselt eksisteerida. Tuleb välja, et just nii ongi!

3. aprillil hakkasid ilmuma YouTube’i tehnoloogiakanalitele videod sellest, kuidas ajakirjanikud päriselt hoiavad ROG Ally nimelist seadet käes. Mitte ainult ei hoia käes, vaid ka mängivad sellega. Ning esmamuljed? Ülimalt kiitvad! Loomulikult pannakse selline seade kohe kõrvuti Steam Deckiga ning seni näib, et Ally on üle pea igas aspektis! Parem ekraan, võimsam sisu, parem jahutussüsteem. Kuigi seadme täpse tehnilise võimekuse teadasaamiseks peame ootama ilmselt veel mõned nädalad, on minu silmis põhjust olla põnevil.

Nüüdseks on ka Asuse enda erinevad sotsiaalmeedialehed täis ROG Ally pihukonsooli tutvustavaid pilte ning videoid, millel kõigil on ääremärkusena lause, et tegemist pole aprillinaljaga. Kuid minu jaoks jääb õhku küsimus, kas päris tootega, mis veel nii hea tundub, maksab üldse nalja teha? Kas sellisel juhul jääb toode, olgu ta nii hea kui tahes, lihtsalt naljaks juba piisavalt suure turuosa hõivanud Steam Decki kõrval?