fbpx

Heli mängib arvutimaailmas väga olulist rolli, eriti videomängudes, kus sellest kahjuks tihtipeale mööda vaadatakse. Uurime lähemalt, millist helilahendust pakub meile AOC AGON GH401 peakomplekti näol.

AGON GH401 on juhtmevaba peakomplekt, mis paistab silma oma punaste rõhutustega. Visuaalselt on klapid väga stiilsed – neil on ümarad ülipehmest nahalaadsest materjalist valmistatud kõrvapadjad, millel plastist valmistatud korpused. Silmapaistvaim klappide aspekt on punane metallist peapael. See annabki klappidele premium tunde. Paela ülemine osa on samast materjalist nagu kõrvapadjad, mis on pehme nii vajutamisel kui ka puudutamisel.

Klapid istuvad peas mugavalt ja peapael on laialt reguleeritav, nii et igaüks saab seda sättida vastavalt oma soovidele. Mina kasutasin neid pikalt ning sõltumata metallosadest ja tihedast plastikust ei olnud GH401 klapid kordagi liiga rasked või ebamugavad. Suurimaks miinuseks nimetaks sisse-ehitatud infosõnumeid, mis mängivad, kui klapid lülitakse sisse-välja, ja kui aku saab tühjaks. Need sõnumid on ehmatavalt valjud ja segavad kasutamist.

Arvuti, Sony PlayStationi ja Nintendo Switchiga saab peakomplekti ühendada eraldiseisva 2,4 GHz vastuvõtjaga ning Xboxi ja mobiiltelefoni jaoks on olemas ka tavaline 3,5mm ühendus. Üldine ühendamise kogemus oli positiivne. USB pulk läheb arvutisse ja klapid leitakse kohe üles. Vahel ei suuda Windows 11 klappidest automaatselt lahti ühendada, isegi kui need on väljas, nii et peab kas manuaalselt heliseadet muutma läbi Windowsi sätete või USB-vastuvõtja eemaldama.

Õnneks pole see nii suur probleem, eriti arvestades, et klappe ei pea laadima mitu päeva, isegi aktiivselt kasutades. AOC vlubab 17 tundi tööd ja isiklikul kogemusel pean neid laadima võib-olla korra nädalas, kui sedagi. Lisaks kõigele on klappidel ka 2.0 Stereo tugi, mis võimaldab eraldada heli kahte kanalisse.

Kõrvaklapi helidraiver.

Klappide sees on 50mm helidraiverid, mida saab leida kõrgeima hinnaklassi kõrvaklappidest. Nii suured draiverid on mõeldud eelkõige tippklassi helikvaliteedi saavutamiseks. Pärast pikaaegset kasutamist on AOC AGON GH401 helikvaliteet võrreldav teiste sarnaste peakomplektidega. Põhiküsimuseks on lõpuks disain ja hind.

Kui disain on subjektiivne, siis hind ei ole – hetkel saab AOC AGON GH401 peakomplekti leida umbes 75 € eest, mis on võrreldav konkurentide madalaima hinnaklassi seadmetega, näiteks Logitech G435 või HyperX Cloud Stinger Core peakomplektidega. Mõlemad on plastikust ja väiksemate 40mm helidraiveritega. AOC-l on siin selged eelised, eriti arvestades GH401 hinna-kvaliteedi suhet.