fbpx

Hammasrattad, tööstuslikud pinnad, kõrged temperatuurid. Ei, see pole Railway Empire 2, vaid hoopis Doktor Loote Kuri Lihamasin.

See pealkiri võib kõlada veidralt, kuid nii mõnelegi pole Doktor Loode võõras tegelane. Nimelt on tegemist pahalasega Super Meat Boy mänguseeriast. Ja kuigi lihamasin pakub põhiseeriale kõrvallugu, siis sellega ka mängu ühisosad piirduvad.

Tegemist ei ole enam mitte platvormeriga vaid hoopis neli-ritta stiilis mõistatusmänguga. Vähemalt näiliselt.

Doktor Loode on loonud Meat Boyst mitte just kõige täiuslikumad kloonid, keda nelja kaupa grupeerides pead lahendama aina raskemaks muutuvaid tasemeid. Aga mängus on ka konks. Mängu poolt pakutavad paigutamist vajavad kloonide paarid pole mitte juhuslikud vaid alati samad.

See tähendab, et ebaõnnestunud lahenduse puhul tuleb leida sobiv paigutus oma varasemaid samme ümber tehes. Aga mõnikord tuleb kasuks hoopis täpselt samu käike lihtsalt kiiremini teha. Kumb viis on parem jääb igaühele endale avastamiseks.

Eeldusel, et te nii kaua üldse vastu peate.

Seda seetõttu, et tegemist ei ole mänguga lühikese närvikavaga inimestele. Jah, valdavalt on mängus lihtsad levelid. Kuid aeg-ajalt tulevad ette tasemed, kus saad kümneid kordi samu liigutusi korrata, sest rajale seatud takistustest hoidumine vajab üsna perfektset ajastust ja reaktsiooni.

Teisisõnu on see hea eestlaslik mäng – istud ja lebotad, aeg-ajalt aga vihastad ja hakkad mängu peale karjuma. Või siis hakkad kahtlema omaenda eksistentsi väärtuses. Erinevalt Elden Ringist või mõnest väidetavalt raskest mängust, ei halasta lihamasin mängijale tema tehtud vigu. Iga eksimus viskab tagasi kas taseme algusesse või kontrollpunkti.

Tasemete piisavalt kiirelt läbimise eest on ettenähtud ka saavutust tähistavad A+ hinded. Aga vähemalt konsoolil õnnestus leida paar taset, kus see on võimatu saavutus ka siis, kui liigutan Doktori loodud vigaseid kloone täiskiirusega.

Jah, Railway Empire 2 see Doktor Loote seiklus pole. Kusjuures, too raudteemäng on täitsa tore strateegiline ehitamine. Saad nii Inglismaal kui ka Uues Maailmas seigelda läbi raudtee ajaloo, kasvatades oma ettevõtte haardeulatust ja alistades rivaale.

Erinevalt lihamasinast on seal ülesanded, mille lahendamine võimaldab loovat lähenemist ja ei suru mängijat piinavatesse raamidesse. Antud sihtideni saab mängija jõuda täpselt oma parima äranägemise järgi. Ja ka ajalised sihtmärgid lubavad piisavalt avastamis- ja katsetamisruumi.

Ehk raudteemängu soovitaks küll. Majandamishuvilistele kohe kindlasti.

Doktor Loote seiklust ei soovita kellelegi. Kui, siis ainult masohhistidele, aga ka nemad ei saa sealt piisavat rahuldust.