fbpx

Level1 Aasta Mäng 2023 #7 – Diablo IV

Järjekordne aasta on otsa saamas, mis tähendab, et aeg selgeks teha, millised videomängud paistsid tänavu teistest enim silma. Level1 liikmed kogunesid kokku ning otsustasid, et need 10 teost jätsid meile kustumatu mulje. Millised on need mängud ja põhjused?

Robert: Me ootasime 11 aasta asemel 22, kuid viimaks ometi sai Diablo II omale väärilise järje. Me oleme tagasi sünges maailmas, mille on vallutanud mitmesugused põrguelukad ja saatanasigitised. Neid saab klohmida iga nurga peal ja iga nurga pealt võib leida mingit toredat nodi, mis ongi ju taolise mängu kogu eesmärk – hack’n’slash looter.

Jätkuvalt on Blizzardi vaheklipid painajalikult deemonlikud ja kõrvallugudest leiab needuseid needuste otsa. Ja aeg-ajalt leian end ümisemast üht mängu meloodiat, mis mõjub veidi gameofthronesilikult, kuid on igati parem. Esialgu arvasin, et mul tekib sellise ühendatud maailmaga probleem. Kuid praeguseks olen täiesti ära harjunud ja mingi võlu on selles, kui event‘e minema tehes kogunevad omavahel juhuslikud mängijad, kes siis ühiselt suurele kollile molli sõidavad.

Jah, endiselt on see veidi häiriv, kui avatud maailmas mõni milfsmasher41 sust mööda jookseb, kuid lõppmängu sisu osas see kontseptsioon töötab. Pealegi toimub põhiline tegevus niikuinii dungeon’ites, kuhu pääsed vaid ise koos oma kaaslastega. Ma ei tea, kas ma ületan seeria uusima osaga oma Diablo II tunnid, mida ilmselt on koguni neljakohaline number. Kuid Diablo III 18 tundi ületasin esimese nädalaga ning täiesti kindel plaan on igal hooajal taas käima tõmmata ja vähemalt uus sisu läbi mängida.

Milline oli sinu arvates 2023. aasta kõige ägedam videomäng? Jaga meiega enda arvamust SIIN!