fbpx

Level1 Aasta Mäng 2023 #8 – Dredge

Järjekordne aasta on otsa saamas, mis tähendab, et aeg selgeks teha, millised videomängud paistsid tänavu teistest enim silma. Level1 liikmed kogunesid kokku ning otsustasid, et need 10 teost jätsid meile kustumatu mulje. Millised on need mängud ja põhjused?

Andri: Kalastamismängud on olnud minu jaoks midagi, millest saab teha (halbu) nalju. Miks peaks keegi üldse tahtma neid täie tõsidusega mängida? Teine lugu on aga õudusmängudega – vabatahtlikult ma neid ise ei käivita. Kui ma esimest korda kuulsin, et valminud on lovecraftilik õudukas-kalastamismäng Dredge, hankisin selle endale pigem irooniana. Halva nalja asemel muutusid olematuks mu unetunnid, sest neid hakkas just see teos täitma. Oma rolli mängis ka asjaolu, et Dredge jookseb ideaalselt Steam Deckil ning nii polnud isegi voodis lesimine ja une ootamine enam vabanduseks.

Mängumehaanika on teoses piisavalt lihtne ning paeluv – sõida oma väikse kalapaadiga ringi, püüa kala, täida ülesandeid, teeni raha, täiusta paati ning siis püüa veel kala. Teose paneb elama aga keskkond, tegelased ning neid siduv lugu. Kiirelt saab selgeks, et igapäevase kalapüügi kõrval tuleb hakata lahendama suuremat müsteeriumit, mis hoiab kogu regiooni hirmu all. Dredge on sõõm värsket õhku tavapäraste mängukogemuste vahel, mis on ühtaegu austusavaldus legendaarsele õudusjuttude kirjutajale, samas indie-mängude tööstusele laiemalt.

Sten: Ostsin endale Dredge’i ja järgmise kahe õhtu jooksul matsin selle alla kaheksa tundi. Tolle mängu gameplay loop on lihtne, ent äärmiselt kaasahaarav. Alguses teosammul veniv paadike kihutab õige pea mööda massiivseid mereteid, mis esialgu hirmuäratavate väljakutsetena tundusid. See on mäng väikestest võitudest, kuigi ma julgeks öelda, et Leveli Aasta Mängu edetabelis niivõrd kõrgele kohale jõudmine on tegelikult juba päris suur võit!

Milline oli sinu arvates 2023. aasta kõige ägedam videomäng? Jaga meiega enda arvamust SIIN!