fbpx

Level1 Aasta Mäng 2023 #9 – Barotrauma

Järjekordne aasta on otsa saamas, mis tähendab, et aeg selgeks teha, millised videomängud paistsid tänavu teistest enim silma. Level1 liikmed kogunesid kokku ning otsustasid, et need 10 teost jätsid meile kustumatu mulje. Millised on need mängud ja põhjused?

Sander: Barotrauma on nelja aasta pikkuse early accessi järel välja tulnud mäng, mis on mind paelunud oma atmosfääri ja mängumehaanikaga, mis loovad kokkuvõttes üpris unikaalse elamuse. Mulle tundub, et Barotrauma on võtnud üsna palju inspiratsiooni ühest teisest sandbox-mängust, Space Station 13. Viimase puhul on tegemist 18 aastat vana mänguga, mis on ka tänasel päeval aktiivset mängijabaasi omav kosmosejaamas aset leidev simulatsioonilaadne mitmikmäng, kus narratiiv sätitakse mängijate endi poolt.

Tagasi minu 2023. aasta lemmikmängu juurde… Barotrauma annab meeskonnale kätte allveelaeva, ja paneb selle sügavasse merre planeedil Europa, mis on täis tulnukaid. Koos AI-st kaaslaste või sõpradega asutakse missioonidele, kus tuleb lahendada erinevaid probleeme ja hoida allveelaeva enam-vähem töös. Mängijad võtavad endale laevas erinevad rollid, kuid üldjoontes on kapteni töö kogu meeskond joonel hoida ja seda ka läbi kriiside, kus tulnukad närivad läbi allveelaeva kere, tuues kaasa lekkeid ja muid haiguseid.

Aeg-ajalt on vaja laevast väljas käia, seda üsna turvalistes jaamades või vastupidiselt mahajäetud allveelaevades. Kogu see valem, kus „Das Boot“ kohtub tulnukate, põhjaliku mängusüsteemi ja seeläbi napakate tekkivate situatsioonidega, on mulle olnud võluvõti laheda elamuse saamiseks.

Milline oli sinu arvates 2023. aasta kõige ägedam videomäng? Jaga meiega enda arvamust SIIN!