fbpx

7.- 9. juunil leiab Tallinnas Rakett69 Teadusstuudiotes aset esimene MÖÖ-LAN. Tegemist videomängurite seas tuntud üritustesarja MängudeÖÖ esimese võrgupeoga. Ürituse põhiturniiriks on 11 500 € suuruse auhinnafondiga Counter-Strike 2 mõõduvõtt, millele on juba praegu ennast kirja pannud mitmed võistkonnad nii Eestist kui lähiriikidest.

Üritus on märkimisväärne ka ainuüksi seetõttu, et viimased suurejoonelised võrgupeod toimusid koroonaeelsetel aegadel. Just sel põhjusel otsustasid Eesti e-spordi valdkonna tipptegijad, et on tagumine aeg kohalikele e-sportlastele esmaklassilist LAN-võistluse kogemust pakkuda.

sYnck tõstmas MängudeÖÖ 2023 võidukarikat

„LAN-turniiridel osalemine on üks äärmiselt oluline osa iga e-sportlase karjääriteel. Kõik tuntumad staarid alustasid oma teekonda just sellistel üritustel,“ sõnas Levadia e-lions treener ja sYnck manager Hannes Stalde. „Mine tea, ehk on MängudeÖÖ LAN just see üritus, kus teeb oma esimese sammu järgmine ropz!“

Counter-Strike 2 turniir jaguneb pärast esimest mängupäeva kahte võistlusesse. See tähendab, et väiksema auhinnafondi peale saavad mängida ka need võistkonnad, kes tavaliselt pakivad peale esimest päeva oma arvutid ja lähevad koju. CS2 lisaturniiri auhinnafond on 1 500 €

Lisaks CS2 turniirile toimub MÖÖ-Lanil ka Dota 2 turniir ning erinevad võistlused konsoolidel. Kavas on nii Tekken 8 ja EA FC 24 miniturniirid kui ka Gran Turismo 7 ajasõit.

Võistluste kõrval on võimalik ka end harida loengusaalis, kus Eesti Antidopingu ja Spordieetika Sihtasutus räägib e-spordi ohtudest ja kokkuleppemängudest, tutvustatakse võimalusi, kuidas Eestis õppida mänguarendajaks ning kohalikud videomängude tegijad räägivad oma loo, kuidas neist sai videomängude tegijad.

„MängudeÖÖ on alati olnud üritus, kus meie peamiseks eesmärgiks pakkuda külastajatele videomängulist meelelahutust. Igal üritusel on aset leidnud ka korralikud e-spordi mõõduvõtud, ent e-sport pole kunagi olnud õhtu ainus täht,“ räägib MängudeÖÖ peakorraldaja Andri Allas.

„Seekord astumegi oma mugavustsoonist välja ja korraldame MängudeÖÖ esimese võrgupeo, ehk ühe tõsimeelse e-spordivõistluse. Küll aga tahame seda teha MängudeÖÖle omases võtmes, seega ei puudu ka harivad loengud ning lõbusamad väiksemad turniirid,“ lisab ta.

„Ürituse fookuseks on siiski CS2 turniir, mis jaguneb kaheks osaks. Nii on võimalik ka harrastajatel kogeda joovastavat tunnet, mida tähendab võitmine. 10 000€ suurune auhinnafond on juba äratanud ka rahvusvahelist tähelepanu, sest praeguseks on välismaalt tulevaid võistkondi kirjas isegi rohkem kui Eestist,“ sõnab Allas.

MÖÖ-LANist võib saada osa ka otseülekande vahendusel. Counter-Strike 2 turniire kantakse üle nii eesti kui ka inglise keeles.

Pileteid jagub veel vaid kõige kiirematele – lan.mangudeoo.ee

MÖÖ-LANi toetavad: Arvutitark, Tallinna Linn, Postimees e-sport, ROG – Republic of Gamers, Logitech, Level1.ee, PlayStation Eesti ja Eesti Antidopingu ja Spordieetika SA