fbpx

Samsung tutvustas oma 2024. aasta monitoride tootevalikut, mille seast leiab ka kaks mänguritele suunatud ekraani: Odyssey OLED G8 ja Odyssey OLED G6. Tegemist on mingis mõttes tagasiminekuga traditsioonilisemate ekraanisuhete juurde, samas sisaldavad mõlemad ekraanid hulgaliselt tehnoloogilisi uuendusi.

Kui sa oled üks neist, kes on väsinud sellest, kuidas tehnoloogiahiiud arvavad teadvat, milline peaks välja nägema üks mänguritele suunatud toode, eriti monitor (loe: must, LED-valgusest üle kuhjatud ja kole), siis sul on põhjust rõõmustada.

Nii OLED G8 kui OLED G6 on minimalistliku väljanägemisega. Erilist tähelepanu on suunatud ekraani jalale, mis on nii madal, et sellele saab toetada kasvõi klaviatuuri ilma, et see kõikuma hakkaks. Samas on mõlemad monitorid väga ergonoomilised ehk neid saab vajadusel kasvõi püstisesse asendisse tõsta.

Mõlemad ekraanid on matt-kattega, kuid erinevalt konkurentidest on siin kasutatud paljale silmale nähtamatut mustrit, mis lõikab veelgi ära peegeldusi ja monitorile langevat valgust. Nii võib seda kasutada kasvõi otse ekraanile langeva valgusküllases päikeselises toas.

Toodete tutvustusel olid ekraanid asetatud keerulisse valgustingimusse, kus küljelt tuli suurest maast laeni aknast loomulik valgus ning siseruumis särasid lambid. Valguse murdumist võis täheldada vaid siis, kui monitori pilti vaadelda täiesti äärest.

Kui OLED tehnoloogia jõudis tavakasutajateni, kurdeti ekraanide sissepõlemist. See tähendas, et pika kasutamiskogemusega võis lõpuks täheldada, et näiteks operatsioonisüsteemi tegumiriba on ekraanilt märgata ka siis, kui oled videomängu nautimas.

Uued Odyssey OLED monitorid suudavad automaatselt tuvastada staatilisi objekte ekraanil ning vähendada nende eredust. Nii minimaliseeritakse sissepõlemise oht. Lisaks on mõlemal ekraanil ka uus dünaamiline jahutussüsteem, mis tänu soojustorudele aurustab ja kondenseerib jahutusvedelikku, hajutades paremini eralduvat soojust.

Kahest ekraanist suurem ja kallim Odyssey OLED G8 on 32”, 3820×2160 resolutsiooni ning 240Hz värskendussagedusega kiire monitor, millele on lisatud Smart teleritest tuttavad funktsioonid. See tähendab, et karbist võib leida ka eraldi puldi, et vaadata näiteks Netflixi.

Kuna käesoleva aasta üks popimaid teemasid on AI ehk tehisintellekt, leiab seda ka antud monitorist. Odyssey G8 suudab tuvastada väiksema resolutsiooniga sisu ning seda suurendada kuni 4K kvaliteedini. Nii on graafikakaardil väiksem koormus ja saab ka nõudlikumate mängude puhul nautida 240 Hz värskendussagedust.

Seeria väiksem monitor Odyssey OLED G6 on seevastu 27″ ja 360 Hz värskendussagedusega. See tähendab, et antud ekraan on suunatud kõige nõudlikumatele e-sportlastele, kes mängivad näiteks Counter-Strike’i või Rocket League’i. Kuna ekraan ise on väiksem ja odavam, puuduvad siin Smart funktsioonid või AI võimekus.

Samsung on viimastel aastatel suutnud oma mänguritele suunatud tootevalikuga katta ka kõige nõudlikumad vajadused. Vaadates kasvõi 57″ Odyssey Neo G9, millel on 1000R nõgusus ja 32:9 ekraanisuhe, või Samsung Odyssey Ark, mille püstisesse asendisse seades hakkab arvutilaud meenutama pigem kosmoselaeva.

Uued Odyssey OLED G8 ja G6 kõnetavad neid klassikalisi mängureid, kes ei vaja ülilaia ekraanisuhet, vaid tahavad lihtsalt nautida oma lemmikteoseid nii nagu need algselt mõeldud.

Samsung Odyssey OLED G8 on Eestis saadaval alates 29. juulist hinnaga 1299 €. Samsung Odyssey OLED G6 on juba praegu saadaval hinnaga 906,44 €.