fbpx

Ma ei ole ühtegi taolist suureskaalalist lahingumängu, nagu seda on Playerunknown’s Battlegrounds, varem omanud, kuid kõnealune teos on antud žanriga esimest korda tutvumiseks suurepärane. 

Algselt sain kõnealust mängu proovida suletud beetas, mis jättis hea mulje, kuigi ei olnud ehk päris see, mida ette kujutasin. Ametlikul ilmumiskuupäeval, 23. märtsil, oli antud teose ümber palju juttu ning suur kommuun ning kuna ka paar mu sõpra teose endale hankisid, s võtsin selle ka ise ligi. Hetkeseisuga on mul kirjas natukene üle 20 mängutunni, mida ei ole mitte kui mingil moel palju, kuid võin kindlalt öelda, et need 20 on olnud ühed kõige lõbusamad tunnid sel aastal!

Playerunknown’s Battlegrounds on igati rohkete võimalustega – mängijatel on võimalik lahinguväljakule minna üksi, koos ühe sõbraga või kuni kolme inimesega. Üksinda pole ma väga palju mänginud, kuid igakord, kui seda teen, on tegu närvesööva ja pineva elamusega, mis iga tulevahetusega aina rohkem pulssi tõstab ja lõbusamaks muutub. Oma sõpradega koos suurel väljakul olla on aga teine asi – kunagi ei saa ette näha, mis juhtuda võib ja muidugi on siis tegu hoopis lustakama ja naljakama, kuid endiselt pinge- ning adrenaliinirohke mänguga.

Nagu eelnevalt mainitud, on tegu ägeda mänguga, mis ei muutu kindlasti lähiajal igavaks. Siiski on sellel omad vead nagu näiteks halb optimisatsioon ja serverite tõrkumine. Vähemalt on mänguarendaja lubanud, et lähimate kuude jooksul peaksid olema kõik need probleemid likvideeritud. Samuti on Playerunknown öelnud, et soovib tuua mängu modifikatsioonid, mis kõlab ka loogilisena, kuna tegu on ikkagi sama loojaga, kes tegi DayZ… mis oligi ju tegelikkuses Arma2 modifikatsioon.

Kindlasti on tegu ühe selle aasta suurima mänguga arvestades, et ilmumisnädalal müüdi seda üsna rohkelt. Minu jaoks on Playerunknown’s Battlegrounds selline teos, kus tahaksin iga kord peale pikema või lühema vooru lõppu ikka uuesti ja uuesti tagasi lahinguväljale naasta… ja lollusi teha.

Hetkel on mäng saadaval Steamis hinnaga 29.99€.